Det finns ingen anledning att släpa på fler verktyg än uppgiften kräver. Verktygslådan består av totalt tre lådor som alla är olika höga.

Det finns ingen anledning att släpa på fler verktyg än uppgiften kräver. Verktygslådan består av totalt tre lådor som alla är olika höga.

När du staplar dina verktyg står de stadigt, tar minimalt med plats och är lätt att välja till eller från allt beroende på uppgiften.

Flera stora tillverkare, som t.ex. Bosch, har utvecklat lådor till många av deras verktyg, så att de kan staplas och är lätta att förvara.

För en hantverkare, som kör omkring med verktyg i bilen, är det praktiskt om de tar minimalt med plats och ligger stadigt, men det är också bra för en ”amatörhantverkare” att ha koll på verktygen och kunna sätta ihop en verktygslåda som bara innehåller det som ska användas.

Med en verktygslåda som består av moduler har du möjlighet att sortera verktyg och delar som till exempel passar till VVS-, respektive elarbeten i olika lådor, så att du kan ta av eller koppla på de delar du behöver för dagen.

LÄS OCKSÅ: Se alla sorters verktygslådor

Ladda ner beskrivningen och bygg din egen verktygslåda av smarta moduler

I den här gör-det-självbeskrivningen visar vi hur du bygger verktygslådan, som består av tre moduler som alla är olika höga.

Vi visar hur du:

  • sågar spår för botten och fackavdelare
  • sågar ut delarna av plywood
  • limmar ihop delarna
  • förstärker hörnen
  • bygger en mall till hörnen
  • monterar beslag och gör ett handtag