Väldigt genomtänkt grovdammsugare

Styrkan, användarvänligheten och ett genialiskt system för att rensa filtret gör Kärchers NT 30/1 till en av de bästa grovdammsugarna för den kräsne gör-det-självaren.

KÄRCHER NT 30/1 TACT TE L VÅT-/TORRDAMMSUGARE

Det är inte så mycket effekten eller sugförmågan som väcker vår begeistring. För här ligger Kärcher på samma nivå som konkurrenterna i samma prisklass. Det är snarare de många funktionerna och dess spännvidd som får oss att rekommendera den. För trots hög sugförmåga och en kapacitet på 30 liter, är maskinen relativt kompakt jämfört med andra grovdammsugare i samma klass.

Grovdammsugare är specialiserade på att hantera det mycket fina damm som uppstår t ex när du borrar eller fräser spår och som på kort tid kan ta livet av en vanlig dammsugare. Här hamnar Kärchers automatiska filterrengöring på plussidan. Vid normal användning rengörs filtret från det fina dammet varje gång du stänger av dammsugaren. Men vid speciellt smutsigt arbete kan du också få maskinen att rengöra sig efterhand - utan att förlora sugförmåga vid rengöring. Det görs automatiskt via ett lufttryckssystem som blåser luft genom filtret. Det slår till maskinen, men annars märker du inte av det. Filtret går för övrigt att tvätta och sägs klara minst 130 kilo fint damm innan det behöver bytas.

Du kan naturligtvis koppla olika elverktyg till dammsugaren, så att den startar automatiskt när du börjar jobba. Och den både sätts på och stängs av snabbt.

SLUTSATS:

9,5

Kombinationen av styrkan, ett genialiskt filterrengöringssystem och många tillbehör, som kan fästas på dammsugaren, gör maskinen från Kärcher till väldigt allround. Priset är ganska högt, men du får vad du betalar för.

Pris: Från ca 5.500 kr på nätet

+ Kraftfull, brett användningsområde.

- Högt pris.

SE OCKSÅ: Stort test - bästa våtdammsugarna

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg