Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny packning till gräsklipparen

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Gräsklippare tappar orken, har svårt att hålla varvtalet och tändstiftet sotar snabbt igen. Orsaken till problemen är att packningen mellan förgasaren och tanken inte håller tätt och släpper in tjuvluft. Packningen ska bytas.

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
30 minuter
Pris
20 kronor
Ny packning till gräsklipparen

Intro

Denna gräsklippare har en mycket vanlig motor på 3,5 hk från Briggs & Stratton. Den har fungerat utmärkt de senaste fem-sex åren, men nu går den ojämnt och har ingen ork. En förklaring kan vara att den har stått med bensin i tanken sedan i höstas, men problemet kan också vara ett resultat av slitage.

LÄS OCKSÅ: Test av gräsklippare

Vi tar bort luftfiltret och tvättar det och vi lossar förgasaren och byter packningen mot bensintanken. Det tar en kvart och kanske några minuter till och kostar endast ett par tior. Sedan går gräsklipparen perfekt igen.

LÄS OCKSÅ: Vass gräsklipparkniv

Instruktion

Gör så här

Låst innehåll

logga in eller köp åtkomst för att läsa detta avsnitt

1

Lyft upp gräsklipparen på en bra arbetshöjd innan du tömmer ut bensinen ur tanken. Lossa sedan luftfiltret.

2

Ta bort luftfiltret. Det är bara en svamp och den ska tvättas ren. Doppa den i en skål ren bensin och massera bort all smuts. När svampen är ren kan du göra den smidig ned ett par droppar ren motorolja, som ska masseras in i svampen.

3

Förgasaren och bensintanken separeras. Börja med de fjäderbelastade vajrarna till gas och choke. Lossa sedan skruvarna som håller förgasare och tank. Här är det fem skruvar.

4

Ta bort bensintanken från motorn. Här sitter den fast med en 10 mm och en 13 mm skruv och de lossas med ringnyckel eller hylsnyckel.

5

Dra loss förgasaren och vänd den så ser du packningen på undersidan. Ta bort hela den gamla packningen och tvätta rent. Sätt sedan på den nya packningen och sätt alla delar på plats.

Tidsförbrukning

En kvart, kanske 30 minuter.

Pris

En ny packning kostar endast några tior.

Svårighetsgrad

Det är en enkel och liten insats med stor effekt.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka