Excenterslip

Excenterslipen är supereffektiv. Och om du bara ska äga en slipmaskin så är excenterslipen det rätta valet. Få tips om hur du använder excenterslipen, och läs det senaste testet av excenterslipar.

  Excenterslip

  Om du bara ska äga en slipmaskin så är excenterslipen det rätta valet. Den är supereffektiv, och den är särskilt genial till stora ytor. Men viktigast av allt så rör sig excenterslipen på ett sådant sätt att den inte lämnar slipmärken efter sig.

  Excenterslipar på batteri

  Elverktyg på batteri är på frammarch - och det gäller även excenterslipen. Moderna batterier och el-motorer är nämligen så effektiva att de utan stora problem håller takten med modellerna med sladd. Bland artiklarna här på sidan hittar du vårt senaste test av excenterslipar på batteri.

  Excenterslipar med sladd

  Även om excenterslipar med batteri är på väg framåt, så säljs det fortfarande många excenterslipar med sladd. Det beror primärt på att priset är lägre. De två sorterna av excenterslip kostar dock nästan lika mycket solo. Men priset på en laddare och batteri går lätt långt över 1000 kr. Om du letar efter en billig excenterslip bör du därför fundera på att köpa en excenterslip med sladd.

  Test av excenterslipar

  På Gör Det Själv testar vi löpande en mängd verktyg. Här kan du hitta vårt senaste test av excenterslipar där vi tittar närmare på de mest sålda maskinerna och undersöker vad du kan få för dina pengar just nu.

  Billig excenterslip

  Excenterslipar finns i en mängd prisklasser. De billigaste excenterliparna är med sladd och kostar runt 400 kr, medan de dyraste kostar omkring 7000 kr.

  Bästa excenterslipen?

  Vad som är den bästa excenterslipen för dig beror mycket på dina behov, hur ofta excenterslipen ska användas och hur mycket du är villig att betala. Men för många hemmafixare är en excenterslip för runt 1000 kr ett lämpligt val. I den prisklassen kan du få en stark maskin, utan att du behöver betala för en massa extra finesser som man hittar på toppmodellerna av excenterslipar.

  Excenterslipen är bra till det mesta

  Det mesta sliparbeten görs ofta i trä. Men har du en kraftig excenterslip är det inga problem att använda den till sten eller metall. Med en grovkornig slipskiva tar den verkligen tag, och förser du den med en mjuk skiva i tyg kan den användas till att polera din bil eller andra släta ytor. Excenterslipens enda riktiga begränsning är att den har svårt att komma ända in i hörnen. Det gör du i stället bäst med en slipmus eller på det gamla goda sättet med sandpapper och slipkloss.