Minigraver

Låt spaden hänga kvar i förrådet – minigrävaren klarar jobbet på nolltid!

Minigrävaren är ett genialt och allsidigt verktyg som kan användas till en uppsjö av praktiska göromål i trädgården. Den kan med fördel användas till att gräva ut för terrasser, uppfarter och fundament, men den kan faktiskt mycket mer, t.ex. lägga plattor, avlägsna stubbar och gräva ner stolpar.

Kort sagt kan minigrävaren utföra alla de tuffaste uppgifterna som du annars fått avsätta hela sommaren till, på en enda eftermiddag.

LÄS OCKSÅ: Minigrävare - spara på dina krafter på ett kul sätt!

Massor av tillbehör

Alla privatpersoner kan hyra en minigrävare, även du. Bara ring till någon av de många uthyrarna du kan hitta på Google, och berätta vad du ska ha den till. De flesta uthyrare erbjuder massor av olika tillbehör, och även leverans och hämtning av maskinen.

Det finns många sorters minigrävare, från de minsta som väger runt ett ton, till de större varianterna som väger flera ton, och som kan förvandla din trädgård till en swimmingpool i tre skopor.

De minsta minigrävarna kostar någonstans mellan 900 och 1.200 kronor om dagen att hyra, och om du väljer att hyra den flera dagar i rad brukar de ge lite rabatt.

Det ingår som regel alltid två olika breda standardskopor. Andra tillbehör, t.ex. asfaltsskärare, tjälbrytare, stubbfräs eller specialskopor kostar extra, vanligtvis mellan 100 och 200 kronor per dag.