Cirkellaser test: Vi testar 7 populära cirkellasrar

Vi testar marknadens mest populära cirkellasrar.

Cirkellasern är vattenpassets efterträdare och påminner mycket om en allmän linje- eller krysslaser. Den har dock den stora fördelen att den vågräta markeringen skickas ut i alla riktningar och inte bara i en. Den kan därför placeras mitt i lokalen, och den gör det bl.a. lätt att nivellera det nya golvet eller hänga köksskåpen i precis samma höjd på alla väggar.

Cirkellasern är fortfarande ganska ny i gör-det-själv-sammanhang och urvalet är ganska begränsat. Vi har samlat sju modeller som du hittar i byggvaruhusen och nätbutikerna. Priser, kvalitet och funktioner varierar en del. Två av deltagarna kostar omkring 1 500 kronor, medan de dyraste kostar 4 900 kronor.

De har alla en hög precision och kan göra minst en vågrät markering 360° runt om, samt en lodrät markering från golv till tak. Även om de dyraste modellerna kan mer, så är det överraskande nog inte den allra dyraste lasern som avgår som segrare.

Så har vi testat cirkellasrar

Alla cirkellasrarna kan minst göra en vågrät markering på 360° runt om samt en lodrät markering från golv till tak. Med de dyraste modellerna får du tre markeringar på 360°. Detta ger tydliga kryss på tak och golv, vilket är en klar fördel när du bygger skiljeväggar eller ska hänga upp lampan mitt över matbordet.

Vill du använda cirkellasern utomhus ställer det stora krav på den. Vi har testat hur cirkellasrarna klarar sig under olika förhållanden.

Vi har utvärderat kvaliteten på mätinstrumenten och tittat på funktioner såsom Bluetooth och möjligheten att låsa pendeln.

Oberoende test av cirkellasrar

Magasinet Gör Det Själv är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter.

Vår testredaktör undersöker vad som finns på marknaden, och handplockar själv alla de maskiner som han testar.

De som deltar utsätts för exakt samma hårda test, som du kan ta del av på dessa sidor.

Vi har testat dessa 7 cirkellasrar

  • BOSCH GCM 8 SJL
  • DEWALT DWS777
  • BOSCH PCM 8 S
  • STANLEY FME721-QS
  • MAKITA LS0815FLN
  • METABO KGS 254 M
  • SCHEPPACH HM80LXU

HÄMTA HELA TESTET och se vilken cirkellaser som blev testets stora vinnare.