Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hur använder man ett skärpstål?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem:

Ett skärpstål är ju ett mycket enkelt redskap, men ändå tycks det råda oenighet om hur och när det ska användas. Slipar det överhuvudtaget knivarna och hur ska man egentligen hantera det?

Lösning:

Ett traditionellt skräpstål används inte till att slipa knivar med. Däremot återskapar det eggen som ofta viker ner sig vid användning och därmed gör kniven slö.

Lägg knivbladet mot stålet i en vinkel på 15 grader. Stryk hela bladet långsamt c:a 6–10 gånger på varje sida med ett lätt och jämnt tryck. Det har ingen betydelse om du stryker mot eller bort från dig själv.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka