Bilningshammare till det tunga arbetet

Bilningshammaren är genial när du ska bryta upp golv, ta bort en betongvägg eller utföra andra tunga rivarbeten.

Bilningshammare: En bilningshammare är ovärderlig när du ska ta itu med betong och liknande.

En bilningshammare är ovärderlig när du ska ta itu med betong och liknande.

Bilningshammare: Spetskompetens

Ska du ta bort ett betongfundament, en betongvägge eller liknande, så är en bilningshammare din bästa vän. En bilningshammare gör det tunga och hårda arbetet betydligt lättare. En bilningshammare är försedd med en mejsel, som med hjälp av bilningshammarens motor kan hacka sig genom de flesta material och på så sätt underlätta arbetet.

Välj rätt bilningshammare

Står du redo att investera i en bilningshammare, så är det viktigt att ta ställning till vad du ska använda bilningshammaren till. Först och främst ska du värdera hur tunga uppgifter din bilningshammare ska klara av, och det kan vara avgörande för hur stor modell på bilningshammaren som du ska välja. Ska du arbeta vid trånga utrymmen bör du överväga att hitta en bilningshammare i kompakt modell. En annan avgörande sak med en bilningshammare är slagenerin. Den anges i joule och berättar hur mycket kraft bilninghammaren arbetar med.

Så använder du en bilningshammare

Mejseln skjuts på plats i fästet. I mejseln sitter det en fördjupning som ska vändas upp mot låshandtaget.

Lås fast mejseln genom att trycka låshandtaget på plats.

Starta maskinen. Knappen ska inte hållas inne medan maskinen är igång. Maskinen stoppas på samma knapp.

Extrautrustning till bilningshammare

Bilningshammaren är utrustad med en uppsjö av lösningar, som kan göra arbetet med bilningshammaren lättare. En bilningshammare är ett tungt verktyg, så därför kan man överväga om ens nya bilningshammare ska vara försedd med ett magnesiumhus, vilket hjälper till att reducera vikten på bilningshammaren.
Du kan också välja att köpa en bilningshammare utrustad med mjuk start, som kan vara en fördel, eftersom du på det sättet inte riskerar att mejseln på bilningshammaren "sticker iväg" precis när du startar den. En annan bra sak som du bör överväga, om du ska köpa en bilningshammare, är vibrationskontroll som minskar de kraftiga vibrationerna som uppstår i arbetet med bilningshammaren.

Hyra bilningshammare

Bilningshammaren löser en mycket specifik uppgift, och det gör den väldigt bra. Det är dock begränsat hur ofta privatpersoner står och ska använda en bilningshammare. Därför kan det vara en bra idé att undersöka om det är möjligt att hyra en bilningshammare på närmsta byggmarknad. En professionell bilningshammare är en dyr investering, som det kan löna sig att hyra. Ofta blir uppbifterna både lättare och går snabbare med den professionella utrustningen.

Bilningshammare eller borrhammare

Skillnaden på en bilningshammare och en borrhammare märks. En bilningshammare är ett specialverktyg som uteslutande är avsedd till bilning med en mejsel. Borrhammaren är i motsats till bilningshammaren mer allsidig, och kan ut över att mejsla även borra och slagborra. En bilningshammare är bäst till de tyngre uppgifterna, där det ska tas bort fundament, asfalt eller betong. En borrhammare är bättre till de lättare uppgifterna så som att ta bort kakel i kök och badrum, eller kanske ta bort en tegelvägg. En bilningshammares slagenergi ligger ofta mellan 20 och 65 joule, medan en borrhammare arbetar lite mer blygsamt med 2-3 joule.

VI TESTAR: Borrhammare test

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg