Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny vägg på rekordtid

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Den här väggen är grovputsad och behöver målas. Dessutom är den full med gamla borrhål. I stället för att spackla och måla har vi valt att klä väggen med 6 mm tjocka mdf-plattor som är vitmålade. Det är faktiskt både enklare och går snabbare.

De tunna skivorna är försedda med både fjäder och not hela vägen runt. De mäter 119,2 x 19,8 cm. De kan monteras både vågrätt och lodrätt. Här har vi valt att montera dem vågrätt. Placeras den första skivan längs golvet med noten neråt och markera var den ska sågas av.

Mät upp hur mycket skivan täcker utan fjädern. Sätt av måtten på väggen så att du ser hur många hela plankor du behöver. Nu kan du kapa till alla panelskivor på en gång.Innan du monterar den första plankan är det en bra idé att kontrollera att den är i våg. Panelskivorna kan monteras med dyckert men eftersom det rör sig om en murad vägg väljer vi att sätta upp dem med monteringslim.

Det fina med monteringslim är att det fäster omedelbart, men inte hårdare än att man kan justera plankan under de första fem eller tio minuterna. Därför är det också lätt att kontrollera om den är helt och hållet i våg och justera vid behov. Sen är det bara att fortsätta limma och montera.

Det räcker med att fördela några klickar lim jämnt och så trycka dem ordentligt på plats. Om man stöter på hinder under arbetet är det bara att mäta och såga till. Det klarar man med en vanlig fogsvans. Arbetet går snabbt. Det enda du måste kolla är att fogarna mellan skivorna är helt täta.

Nu är den sista biten tillkapad. Och väggen är klar. Det hela tog omkring trekvart och kostade cirka 200 kronor.

LÄS OCKSÅ: ALLT om MDF-skivor

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka