Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Det blir naturligtvis skruvhål i golvet, men bara två stycken per spår.

Det blir naturligtvis skruvhål i golvet, men bara två stycken per spår.

Det tar inte lång tid att göra en tillfällig avskärmning mellan två rum med hjälp av ett par mdf-skivor och ett set skjutdörrsbeslag för 20 eller 30 kg. På så vis får du två separata rum utan att du behöver göra ett omfattande ingrepp som lämnar märken.

Kan lätt tas bort igen

Om du en dag vill ta bort ”väggen” igen, kan du snabbt återställa det ursprungliga utrymmet. Det blir små hål i taket, som kan spacklas och målas över. Det blir även några mindre hål i golvet efter fyra små skruvar.

Här guidar vi dig till ett snabbt och enkelt sätt att få ett nytt rum i huset – ett tillfälligt utrymme. Vill du ha en permanent lösning är det bättre att bygga en riktig skiljevägg.

Ladda ned hela artikeln och hämta en steg-för-steg-beskrivning till projektet.

Systemet är ganska simpelt

En aluminiumskena med två spår, två beslag med hjul och en liten styrklack räcker gott.

Vi ska bygga en skiljevägg, så vi behöver en aluminiumskena med två spår, så att vi kan ha två dörrar som tillsammans kan stängas igen.

Till varje dörr behövs två beslag med hjul och en styrklack som håller dörren på plats – en okomplicerad lösning som snabbt kan monteras.

Vi har nu två rum i stället för ett – och den dag du vill ha ett stort rum igen, är det enkelt att demontera allt och dölja hålen med en färgklick.