Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Vindskydd till altanen – bygg det på en dag!

Här i Sverige kan man vara säker på en sak när det gäller vädret: Alldeles för många dagar är det för blåsigt för att sitta ute på altanen. Men medan andra bara pratar om vädret kan du göra någonting åt det – och du kan göra det snabbt. Om du följer denna bygginstruktion kan du faktiskt bygga ett vindskydd till din altan på bara en dag.

Här är hemligheten bakom vindskyddet

Anledningen till att vi kan bygga ett vindskydd på en enda dag är att vi använder ett färdigt set. Det finns färdiga set där delarna är kapade så att de passar samman, och du slipper lägga tid på att såga brädor och stolpar.

Delarna kortas av i den storleken du önskar, och så skjuts brädorna ned i de lodräta spåren i stolparna. Allt är målat och ska bara ha en anslutande finish när det har satts upp.

Därför kan du på sätta upp detta snygga vindskydd på altanen, som fångar upp vinden som blåser runt husknuten, på bara en dag. Det blir inte enklare än så här.

Ladda ned artikeln och få en komplett bygginstruktion

Hämta artikeln Vindskydd på nolltid och få en komplett bygginstruktion till hur du bygger detta snygga vindskydd till din altan på bara en dag. I artikeln finner du en detaljerad steg för steg-guide, där Gör Det Självs experter guidar dig genom hela projektet. Du får även en lista över alla de material vi har använt till det vindskydd vi byggde.

Se de många olika sorternas vindskydd

Genom åren har vi byggt många olika sorters vindskydd på Gör Det Själv. Det vindskydd du finner i denna artikel är bara ett av många. Det är stora skillnader i vindskyddens utseende och funktion. Vissa är mobila, vissa är gjorda av flätad pil och vissa består av klätterväxter.

Här kan du se övriga vindskydd vi har byggt, och få ytterligare inspiration och tips för att bygga vindskydd. Klicka in och bli klokare på vilket vindskydd som passar dig och din trädgård: Se alla typer här

LÄS OCKSÅ: Blomlådor på hjul ger lä