Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Det blir knappast mer hållbart, eller mer tillfredsställande, än när du går ut i din egen trädgård och skördar dina egenodlade grönsaker. Det är något otroligt tillfredsställande med ett sådant upplägg. Men att ha en sådan odling är förknippat med en hel del hårt arbete, när du måste böja dig ned och rensa ogräs och leta sniglar.

Bygg billiga högbäddar istället

Högbädden är smart då din köksträdgård kommer upp i en mer behaglig arbetshöjd, där det är lättare att rensa ogräset. På en lördag hinner du bygga snygga och billiga högbäddar, som kan rymma din köksträdgård i flera år framöver.

Anpassa högbädden efter dina mått

Det är helt upp till dig att bestämma hur stora dina nya högbäddar ska vara. En högbädd på en meter i bredd och 2 meter i längd kan byggas för mindre än 1000 kronor. Det är generellt en god idé bygga högbäddarna så pass smala att du kan nå mitten från bägge sidor.

Bygg billiga högbäddar, men använd bra material

Om du har byggt en ny träaltan, är det perfekt att använda brädresterna till att göra dina billiga högbäddar ännu billigare. Brädor och stolpar av lärk är väldigt lämpliga till att bygga högbäddar av.

Jorden i högbäddarna ska vara luftig

För att få ut maximalt av dina nya, snygga och billiga högbäddar, ska du se till att använda rätt sorts jord. Vi rekommenderar att du blandar i vitmossetorv i den vanliga trädgårdsjorden, då den är luftig och bra på att hålla vatten.

Billiga högbäddar på många sätt

Det finns otaliga sätt att bygga snygga och billiga högbäddar på. Du bestämmer själv bredd, höjd och färg på din högbädd, och du kan även välja att bygga en mobil högbädd genom att sätta hjul under den.

Komplett instruktion för billig högbädd

En högbädd är ett fint tillskott i vilken trädgård som helst, och det är en överkomlig uppgift för alla gör det självare. Om du hämtar Gör Det Själv bygginstruktion för snygga och billiga högbäddar kan du följa våra experters detaljerade steg för steg-guide för en fin högbädd. Utan oljning t.ex. tar det en dag att bygga högbädden och fylla den med jord. Lycka till!