Gör Det Själv kurs om takpapp

Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp.

Många har försökt att själva lägga takpapp på stugan, torpet, garaget eller boden, och de flesta har upptäckt att det inte var så lätt som det såg ut. Om du är en av dem så ska du följa denna kurs, för här visar vi hur det går till. Även om du aldrig har provat att lägga takpapp, så kan du hänga med.

Det lär du dig i Gör Det Självs kurs om bordscirkelsåg

Kursen publicerades första gången i tidningen Gör Det Själv 2010. Kursen består av fem delar på totalt 12 sidor:

  • Del 1: Så lägger du takpapp Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp.
  • Del 2: 2-lagstäckning är att föredra Om du ska lägga papp på taket och vill att det ska hålla i många år, ska du välja 2-lagstäckning. Underlagspappen spikas och klistras på. Därefter läggs ytpapp, som klistras i alla skarvar. Se här hur lätt det är att lägga papp.
  • Del 3: Modern 2-lagstäckning Det är smart med självhäftande takpapp, och den läggs lätt utan att du smutsar ner dig. Den är faktiskt inte dyrare än vanlig takpapp som spikas i skarvarna.
  • Del 4: Montera en takhuv När fläktarna i badrum och kök blåser ut luften via rör till taket krävs det en eller flera takhuvar. Se här hur du monterar takhuven på papptaket på ett tätt sätt.
  • Del 5: Elegant listtäckt tak Om du vill att ditt papptak ska bli extra snyggt, ska du listtäcka det. Det är en gammal teknik som i dag mest utförs av yrkesfolk. Se här hur det går till.

Tidningsartikel

Ladda ner artiklen i PDF-format, så som den ursprungligen såg ut i tidningen Gör Det Själv.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Takpapp