Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nya fogar kring skorstenen

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

En otät infattning till skorstenen kan snabbt leda till vattenskador om den inte repareras. Vid den här skorstenen har fogen krackelerat och är därför otät.

Då läcker det in regnvatten bakom infattningen, längs skorstenen och in under taket där vattenskadan kan uppstå. Takläggaren börjar med att ta bort resterna av den trasiga fogen med en mejsel.

När fogen är rensad och borstad fyller man den med ny fog. Här använder vi byggsilikon som är godkänd för utomhusbruk. Takläggaren använder en batteridriven fogspruta som gör det otroligt enkelt att dosera mängden fogmassa.

Det är viktigt att fylla fogen ordentligt så att den sticker ut lite grand från skorstenen. För att glätta fogen sprutar takläggaren först på vatten med lite diskmedel i.

Med en träpinne som doppats i lösningen efterglättas hela fogen så att den blir fin och slät. Om du med jämna mellanrum kontrollerar infattningarna på taket kan du slippa dyra vattenskador.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka