Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Täta hängrännor

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Hängrännor påverkas mycket av värme och kyla och därför blir de ofta otäta i fogarna, som här. Men det går snabbt och lätt att laga.

Allt du behöver är en bit hängränna av samma modell. Här sågar takläggare av en 5 cm lång bit med en bågfil. Det är bra att skrapa rent snittet med exempelvis en hobbykniv.

Vikningen klipps bort med en plåtsax. Du kan också såga av den med en bågfil. Takläggaren kontrollerar att den tillsågad biten passar i den otäta hängrännan. Se till att hängrännan är helt torr och ren där den ska lagas.

Ett särskilt hängrännelim stryks ut runt kanten på lagningsbiten. Det finns särskilda lim för hängrännor av både plast, metall och zink. De säljs under produktnamn som till exempel silikonlim.

Lagningsbiten sätts på plats och pressas hårt ner i hängrännan. Nu ska limmet torka i 6 timmar. Man kan självklart använda samma metod om man ska laga ett hål i hängrännan.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka