Laga hängrännan

Om det gått hål på hängrännan kan man snabbt laga det med en kraftig tejp. Tejpen består av aluminiumfolie och säljs under olika produktnamn, ett är Vilfa Tape.

Klipp av ett lagom stycke. Om temperaturen ligger under 10 grader bör tejpen värmas upp med en gasolbrännare eller en varmluftspistol i 10-15 sekunder. När tejpen är mjuk och lätt kan klistras fast läggs den över hålet och pressas på plats.

Rör inte tejpen med fingrarna, utan använd handskar och en tång, så att du inte bränner dig. Ytan ska självklart vara helt ren och torr innan lagningen trycks på plats.

Den här tejpen kan användas till rännor av både plast, järn, zink och stål. Man kan också laga et hål i hängrännan både snabbt och lätt med hjälp av en så kallad rännskarv.

Placera rännskarven över hålet och markera för hålet med en blyertspenna. Stryk sedan ut takrännelim på markeringen och hela vägen runt kanten på rännskarven.

Placera sedan rännskarven exakt, så att det kommer upp lim genom hålet i hängrännan. Den här typen av lagning går ganska snabbt, men håller i ett par år.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Hängrännor