Så blir livet enklare med vattenburen golvvärme

Hela Floorés produktserie är utvecklad med utgångspunkt i att vem som helst ska kunna lägga golvvärme. Fördelarna med att ha vattenburen golvvärme är många och här kommer några.

Det ska inte vara få förunnat att ha jämn och behaglig värme i hemmet utan att energiförbrukningen drar iväg. Alla ska kunna installera egen golvvärme. Det finns golvvärme med varmt vatten, så kallad vattenburen golvvärme, och så finns det golvvärme med eluppvärmda golv.

När du ska renovera eller bygga nytt

Flooré golvvärme passar både vid renovering och nybyggnation och kan läggas på alla sorters underlag som är slätt och bärande. Golvvärme är inte bara ett komplement för uppvärmning utan en fullgod värmekälla.

I ett nyrenoverat rum är den slutliga bygghöjden på det färdiga golvet allra viktigast för att man ska lyckas bevara rumshöjden och slippa höja dörrtrösklar. Slippa onödigt efterarbete helt enkelt.

Floorés golvvärmeskiva är en fräst EPS-skiva med laminerad aluminiumfolie. EPS-cellplast är ett material som har hög tryckhållfasthet och den EPS som används till Floorés skivor har en av de högsta tryckhållfasthetsklasserna. Den tunnaste skivan är 13 millimeter och det ger en minimal minskning av rumshöjden. Förutom att du kan välja golv med olika tjocklekar får du också fler valmöjligheter när du ska renovera. Floorés golvvärme passar alla golv och underlag i alla sorters rum.

Så håller du nere energiförbrukningen

Det kostar att ha eluppvärmda golv eftersom energiförbrukningen blir högre jämfört med vattenburen golvvärme som är både energieffektivt och ger små värmeförluster. Du kan installera vattenburen golvvärme själv, men för att installera elektrisk golvvärme behöver en elektriker anlitas för att göra jobbet. Ska du ha golvvärme på stora ytor är vattenburen golvvärme ett långsiktigt och hållbart alternativ. Hög komfort och lägre driftskostnad är helt avgörande i slutändan.

Med Flooré Smart Home kan du dessutom hålla nere energikostnaderna när du inte är hemma. När du är på jobbet och barnen på skolan kan du själv reglera värmen via en app i din mobiltelefon. När du är på väg hem är det bara att höja golvvärmen, smart eller hur?

Här kan du läsa mer om Smart Home

Vattenburen golvvärme passar till alla värmekällor

Vattenburen golvvärme går att koppla direkt på olika värmekällor så som pelletskamin, värmepumpar och fjärrvärme. Det innebär att du kan göra smarta val och välja energikälla baserat på exempelvis energipris och miljöpåverkan. Du kan enkelt koppla golvvärme med elementrör också men då behövs en shunt som reglerar temperaturen så att det inte blir för varmt i vattnet. När golvvärmerören är på plats ska en auktoriserad VVS-montör provtrycka och kontrollera så att det inte blivit några skador på rören i samband med läggning.

5 fördelar med Floorés golvvärme

  • Allergivänligt – Vattenburen golvvärme förhindrar tillväxt av dammkvalster och mögelsporer. Elementuppvärmda rum orsakar dammbildning och påverkar inredningen eftersom man ofta inte kan inreda som man vill när det finns element
  • Vattenburen golvvärme håller nästan hur länge som helst eftersom golvvärmerören har betydligt längre livslängd jämfört med eluppvärmda golv som håller i ungefär 25 år
  • Värme som kommer från fötterna och uppåt upplevs varmare än värme som cirkulerar från exempelvis radiatorer. Därför kan man ha lägre temperaturer på vattnet men ändå uppleva rummet som lika varmt
  • Du kan enkelt lägga Floorés golvvärme själv och den passar alla golv och underlag i alla sorters rum
  • Vattenburen golvvärme kan innebära en något dyrare installationskostnad, men har lägre driftskostnad och är därför ett långsiktigt och hållbart alternativ

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Golvvärme