Lägg golvvärme själv – så fungerar det

Golvvärme ska inte vara krångligt. Dessutom ska det vara lätt att installera egen vattenburen golvvärme och få ett varmt och skönt rum. Floorés inköpsguide hjälper dig att få koll på vad du behöver och vad det kostar.

Floorés grundidé är att göra det enklare för gemene man att installera golvvärme i det egna hemmet. Med en golvvärmeguide får vägledning och koll på vad du behöver efter förutsättningarna för just ditt projekt. De aluminiumbelagda EPS-skivorna gör det möjligt att installera golvvärme på alla golvtyper.

Golvvärmeguide tar dig i mål

Du börjar med att svara på några korta frågor och får därefter förslag på vilken golvvärmelösning som är bäst lämpad för det rum där du ska ha golvvärme. Kanske ska du ha golvvärme med skivor eller ingjuten golvvärme?

I vissa fall behöver golvvärme samköras med element och då behöver du en shunt som reglerar vattentemperaturen i golv och element. När du har fyllt i alla steg i golvvärmeguiden får du rekommendationer på vilka produkter du behöver och vad det kostar.

Här hittar du Floorés golvvärmeguide

Varmt hem utan dyra elräkningar

Flooré har som mål att erbjuda den bästa golvvärmelösningen genom att tillverka egna golvvärmeskivor.

Idén med Floorés produktserie är att vem som helst ska kunna installera golvvärme och få ett behagligt inomhusklimat i sitt hem – utan att elförbrukningen blir för hög. Den naturliga drivkraften att göra golvvärme tillgängligt för alla i kombination med gedigen erfarenhet och expertis har gjort att Flooré ligger i framkant när det gäller utveckling av golvvärme.

Det går att installera Floorés golvvärmesystem på alla sorters underlag så länge det är slätt och bärande. Golvvärmen kan också användas under alla sorters golvmaterial.

Läs mer om förutsättningar för att lägga golvvärme

Fri planeringsservice för yta större än 24 kvm

Har du köpt Floorés golvvärmesystem för en yta som är större än 24 kvadratmeter så får du dessutom en fri planeringsservice. När du har skickat ordernummer och en skalenlig ritning av den yta där du ska installera golvvärme får du en läggningsritning som visar hur du får så effektiv värme som möjligt. På ritningen anger du vilka ytor som ska ha golvvärme, var du kan placera shunt/fördelare, vilket materialet det är på ytgolvet och eventuellt effektbehov.

– Du kan också beställa Floorés planeringsservice innan du beslutar dig för att köpa golvvärmesystem. Kostnaden dras av när du gör beställningen, säger Hannele Arvonen, VD på Flooré.

Här kan du läsa mer om planeringsservice för golvvärme

Spara pengar med app

Visste du att Flooré även hjälper dig att få koll på flödet och vattnets temperatur i golvvärmeslingorna? Från en smidig app i mobilen kan du med Flooré Smart Home själv reglera och styra golvvärme och radiatorer när du själv inte är hemma.

– Genom att sänka temperaturen i golvvärmen kan du göra smarta energibesparingar när du själv inte är hemma. Höj värmen från bilen och när du kommer hem har golven blivit alldeles lagom varma, säger Hannele Arvonen.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Golvvärme