NYTT den här veckan

En kompakt högtryckstvätt, en läcker infraröd termometer och en så kallat grön fogmassa finns bland den här veckans spännande nyheter i Gör Det Självs stora värld!

Håll ytorna utomhus rena

Oavsett om du ska rengöra plattor, trädgårdsmöbler, bil eller båt, så löser Texas nya högtryckstvätt uppgiften. Den kompakta maskinen tar inte mycket plats i redskapsskjulet, och både lans, sprutpistol och tvålbehållare kan hängas fast på maskinen. Sladden kan rullas upp där bak, så att inte något hänger och fladdrar under transport.

Högtrycksslangen är tre meter lång, vilket ger dig rejäl rörelsefrihet.

Tvätten kan spola med ett tryck på 110 bar och strålen kan du växla mellan en flat 20-graders stråle för mjukare rengöring, en kraftig roterande turbostråle och en punktstråle för extra hård rengöring.

Sätter du den medföljande skumsprutan på lansen går biltvätten lekande lätt.

Texas HTR1400 säljs för 1.359 kronor

Tag temperaturen på huset

Ryobi RBIRT08 är en infraröd termometer som bl a kan användas för att läsa av temperaturen runt fönsterpartier, i kattvindar och vid vattenrör.

Termometern mäter i punktration 1:8, vilket betyder att den från 8 meters avstånd kan mäta en yta på 1 m² illustrerat med 8 laserprickar. Den lilla apparaten kan mäta temperaturer från -50 till 550 grader.

Termometern aktiveras genom att trycka på en knapp och den är på det hela taget användarvänlig.

Den tydliga LCD-skärmen gör det lätt att läsa av temperaturen.

Säljs för 600 kronor inklusive ett batteri på 9 volt.

Komplett cirkelsåg

Med Metabos nya cirkelsåg får du allt som du behöver: en kraftfull såg, parallellanslag, laddare, två 8 Ah-batterier och en praktisk förvaringsväska.

Oavsett om du ska såga trallbrädor på längden eller göra snörräta snitt i stora skivor, så löser Metabos nya cirkelsåg uppgiften.

Metabo KS 18 LTX 57 går på 18 volt, och tack vare två kraftfulla batterier står du knappast strömlös en vanlig arbetsdag. Sågklingan mäter 165 mm i diameter medan sågdjupet vid 90 och 45 grader är 57 respektive 43 mm. Sågen väger 3,8 kg med batteri och går alltså att ta med sig under armen.

Sågen kan “tiltas” och såga i vinklar på upp till 50°.

Säljs för cirka 8.500 kronor inklusive laddare, två 8 Ah-batterier och en praktisk förvaringsväska av hård plast.

“Grön” fogmassa

Dana Lims nya akrylfogmassa, som är för inomhusbruk, är också Svanenmärkt, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för farliga ångor.

Dana Lim Acryl Extra 505 är det senaste tillskottet bland “gröna” fogmassor. Massan är Svanenmärkt, vilket bl a betyder att den är fri från skadliga ftalater och lever upp till en rad stränga miljö- och inomhusmiljökrav.

Fogmassan är tänkt för fogning inomhus och tätning av sprickor och hål i lister, karmar, skivskarvar och innerväggar i torra rum. Fogmassan krymper bara lite grand och kan slipas med lätt hand när den har härdat, precis som den också kan målas efter behag.

En patron på 300 ml kostar cirka 50 kronor.

Maximal precision

Festools nya handöverfräs är inte bara allsidig och lätthanterlig. Den är också extremt exakt.

Festools nya handöverfräs kan användas till allt från att fräsa profiler och noter till falsar och att fräsa spår i diverse skivor. Fräsdjupet kan ställas in ner till en tiondels millimeter, och den fria insynen till fräsområdet gör det enkelt att följa med i processen. Snabbromsen och omstartspärren minskar risken för olyckor, och spånutsuget gör det möjligt att koppla fräsen till en grovdammsugare så att du kan undvika att få sågspån i hela rummet. Rekommenderat pris för Festool OF 1010 REBQ är 6.182 kronor.

SPECIFIKATIONER

  • Effekt: 1.010 watt
  • Max fräsdjup: 55 mm
  • Drift: Sladd
  • Vikt: 3 kg

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Nytt från redaktionen