Hur testar ni styrkan hos en häcksax???

En intresserad besökare här på vår hemsida frågar nyfiket hur man egentligen kan testa hur stark en häcksax är. Läs svaret här.

Något av det roligaste med att arbeta med de jämförande testen här på Gör Det Själv är att fundera ut de olika test som verktygen ska utsättas för. Det kan t ex vara en tävling i att skruva i stora och tjocka franska skruv när det handlar om slagskruvdragare, eller hur snabbt en högtryckstvätt kan ta sig genom en frigolitskiva.

När det handlar om styrketestet för häcksaxar har vår testare fäst rundstavar i fyra olika tjocklekar (13, 16, 22 och 25 mm) bredvid varandra och sedan försökt klippa av dem. Med de tunnaste gick det bra för testets alla deltagare, men ju tjockare rundstavarna blev desto sämre gick det.

Om du vill läsa om hur bra det gick för de 7 batteridrivna häcksaxarna i det senaste testet ska du klicka här.

En rundstav är mycket hårdare än en färsk gren med samma tjocklek. Så om häcksaxen kan klippa av en 13 mm rundstav så kan du räkna med att den även kan klippa av en lika tjock färsk gren.

På nära håll är det lätt att se hur lite plats rundstaven tar mellan tänderna på häcksaxen. Avståndet mellan tänderna kallas för "kapaciteten", och i det här fallet är kapaciteten 24 mm.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Nytt från redaktionen