Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hur testar ni styrkan hos en häcksax???

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

En intresserad besökare här på vår hemsida frågar nyfiket hur man egentligen kan testa hur stark en häcksax är. Läs svaret här.

Häcksax-stortest-2022

Något av det roligaste med att arbeta med de jämförande testen här på Gör Det Själv är att fundera ut de olika test som verktygen ska utsättas för. Det kan t ex vara en tävling i att skruva i stora och tjocka franska skruv när det handlar om slagskruvdragare, eller hur snabbt en högtryckstvätt kan ta sig genom en frigolitskiva.

När det handlar om styrketestet för häcksaxar har vår testare fäst rundstavar i fyra olika tjocklekar (13, 16, 22 och 25 mm) bredvid varandra och sedan försökt klippa av dem. Med de tunnaste gick det bra för testets alla deltagare, men ju tjockare rundstavarna blev desto sämre gick det.

Om du vill läsa om hur bra det gick för de 7 batteridrivna häcksaxarna i det senaste testet ska du klicka här.

En rundstav är mycket hårdare än en färsk gren med samma tjocklek. Så om häcksaxen kan klippa av en 13 mm rundstav så kan du räkna med att den även kan klippa av en lika tjock färsk gren.

På nära håll är det lätt att se hur lite plats rundstaven tar mellan tänderna på häcksaxen. Avståndet mellan tänderna kallas för "kapaciteten", och i det här fallet är kapaciteten 24 mm.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka