Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

6 svar från experten

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Hur fästs en gängstång? Hur blandas syra till en tegelvägg? Behövs verkligen grundolja? Här får du expertens svar på en handfull bra frågor!

Fråga experten
Här målar vi med täckfärg, men först har träet grundats med olja.

Behöver man verkligen grunda med olja?

Ja, det är vår rekommendation. Grundoljan tränger nämligen mycket djupare in i träet än täckfärgen.

Om träet inte skyddas med den särskilda, mögelavvisande grundoljan, riskerar du att få svampangrepp och att träet ruttnar. Då måste du börja om från början igen. Därför går det inte att undvika grundoljan. Förutom bättre skydd gör oljan också att täckfärgen vidhäftar bättre.

Se till att inte pressa bruket för snabbt ner i hålet.

Hur fästs en gängstång?

Du borrar ett hål och fyller det med injekteringsbruk. Det är ett särskilt tvåkomponentsbruk som, på samma sätt som fogmassa, appliceras med sprutpistol. Rensa hålet från borrdamm och pumpa ner massan i hålet. Tryck försiktigt ner gängstången i bruket, så att inte för mycket bruk pressas upp.

Bruket härdar snabbt, så du har bara cirka 30 minuter på dig.

Jobba diagonalt med fogbrädan över stenarna.

Hur blandar jag syra till tegelsten?

När du syratvättar rent från fogmassa, ska blandningen bestå av saltsyra och vatten i förhållande 1:20. Var noggrann med doseringen. Blir syrablandningen för stark, kan den tränga in i tegelstenen och dessutom försvaga fogen.

Avsyra tegelstenen innan fogarna är helt torra – då blir det lättare att få ett bra resultat.

Ramen till toaletten ställs på golvet och fästs i väggen där uppe.

Håller väggen för en vägghängd toalett?

Även om det kallas vägghängd toalettstol, så hänger den faktiskt inte på väggen. Istället monteras den på en ram som göms bakom en ”låda”. Den består i sin tur av gipsskivor, som sätts upp runt om ramen.

På så sätt behöver inte väggen bära hela det tunga lasset, även om ramen också ska fästas i toppen, så att den står rakt.

På den här terrasstvätten kan styrkan justeres.

Ska jag tvätta trädäcket med högtryck?

Nej! Den kraftiga strålen från högtryckstvätten förstör träets yta. Du ska antingen svabba trädäcket med en kvast eller, ännu bättre, koppla en terrasstvätt till högtryckstvätten. En så kallad patio cleaner. Tillsatsen har roterande borstar som mer skonsamt tvättar terrassen.

Med en vikt på 27 kg fördelat på 63 cm är den här kompressorn en tung pjäs. Hjulen är till hjälp när man vill flytta den.

Ska kompressorn ha oljefri motor?

Det beror på dina behov. En oljefri kompressor ger renare luft och kräver dessutom mindre underhåll, eftersom du inte behöver fylla på olja. Fördelen med en oljesmord kompressor är att den har längre användningstid. Glöm inte att kolla oljenivån på en oljesmord kompressor, så att den inte torrkör.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka