Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Betongsten: Allt om betongsten

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Små och tjocka stenar som likt betongplattor har gjutits med fasta mått för enkel läggning, men stenarna kan kombineras på många olika sätt. Stenarna kan till och med följa sättningar i marken.

Egenskaper hos betongsten

Små, tjocka och starka stenar för beläggning på tomten. De är dessutom måttfasta. Betongsten en beläggning som är lätt att gå på, lätt att dra barnvagn och grill på och som lätt hålls ren och snöfri. En del betongstenar har avrundade kanter på framsidan, men de flesta av dem kan vändas som du vill. Betongstenar finns i flera storlekar som kan passas ihop i mönster, i flera färger och som kan läggas i olika förband.

Vanlig användning av betongsten

Betongsten är nog en av de vanligaste beläggningarna i trädgårdar, framför på alla ytor där man kör bil, drar barnvagn, grill eller dra-maten-vagnar. Det är ganska vanligt med betongsten på gången till ytterdörren. De små stenarna kan också användas till gångar, terrasser och andra ytor. Det är klokt att skapa en kant runt beläggningen för att den inte ska ge med sig.

Läggning av betongsten

Det är lättare för musklerna och ryggen att lägga betongsten än betongplattor. Med sina fasta mått läggs de snabbt på ett plant underlag. Kan också läggas i bågar.

Hållbarhet hos betongsten

Betongstenar ger en stark och hållbar beläggning. Många fogar som kan suga till sig vatten så att det inte bildas vattenpölar. Betongstenar kan utjämna sättningar och tål kyla.

Underhåll av betongsten

Borsta beläggningen regelbundet för att begränsa algpåväxt. Jämna till fördjupningar så att regnvatten inte blir stående och får tid att sugas ner i stenarna.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka