Fogmassa med superkrafter

Av alla de olika sorters fogmassor du bör äga, är det Soudal Fix ALL, som ska ligga överst i lådan. Den är genial till allt från snabba nödreparationer till de projekt som kräver ett starkt och osynligt lim.

Det är väldigt svårt att inte bli begeistrad över Soudals kristallklara superfogmassa, Fix ALL, som kan användas överallt, både i och utanför hemmet.

Brakar t.ex. en av hängrännorna samman, kan du laga hålet blixtsnabbt, även om hängrännan är full med vatten, och det fortfarande öser ner. Fogmassan är också godkänd för användning i anslutning till livsmedel, och passar därför bra i köket, t.ex. till fogning mellan köksbänk och vägg, runt diskhon eller till att limma ihop bordsskivorna med.

I badrummet är fogmassan också ett bra val. Utöver att vara råstark kan den härda och hålla för hård belastning i extremt fuktiga miljöer.

Den är också helt genomskinlig, och ett bra val när du vill göra diskreta fogar och osynliga glasreparationer.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Så väljer du fogmassa

Härdar under vatten

Det gäller att ha rätt fogmassa liggande på hyllan när hängrännan brister.

Fix ALL kan både fästa och härda under vatten och på fuktiga ytor. Och just därför är fogmassan oumbärlig vid snabba nödreparationer i plaskvåta miljöer. Du kan exempelvis lappa ihop en regnvattentunna som sprungit läck, limma ett hål under båtens vattenlinje, eller laga ett hål i hängrännan, även mitt under ett kraftigt regnoväder.

Osynlig glaslagning

Stryk lite lim på konsolerna, och lägg sedan glashyllan försiktigt på plats.

Med dess styrka och fullständiga transparens kan du även laga glas utan att limmet syns eller förstör genomskinligheten. Och du behöver heller inte vara nervös för att glaset ska falla ner i huvudet på dig efteråt, eftersom fogmassan är extremt stark. Vill du t.ex. sätta upp glashyllor på väggen är superfogmassan från Soudal det absolut bästa och starkaste valet.

Diskreta fogar

Täck av med maskeringstejp innan du fogar. Då får du bäst resultat.

Alla gillar inte synen av en färgad fogmassa som avslutning ovanpå kakel eller upp mot väggen. Men med dess helt kristallklara transparens kan man nästan inte ana Fix ALL, när den används som avslutande fogmassa. Den enda flugan i soppan är att den INTE lämpar sig för fogning utomhus runt fönster. Fogmassan har nämligen inget UV-skydd, och kan bli missfärgad och torr vid permanent solpåverkan.

Extremt starkt

Låt limmet härda i 24 timmar innan du slår på vattnet. Då kommer den att sitta i många år.

Slipp skruva genom kakel och tätskikt när du ska hänga upp korgar, krokar eller en spegel i badrummet. Superfogmassan är gjord för användning i fuktiga miljöer och kan därför enkelt hålla fast aluminiumkorgen på kaklet i duschkabinen – även om korgen kommer att innehålla åtskilliga kilo shampoo, balsam, borstar och svampar, och bli översköljd flera gånger om dagen.

Starkt elastiskt lim

Soudal Fix ALL Crystal Super Klar. Pris: 127 kronor på nätet hos proffsproduktershop.se

Fix ALL kan både användas som fogmassa och som lim. Det fäster på i stort sett alla ytor bortsett från vissa sorters plast (t.ex. svarta murarhinkar och ångspärrar), bitumen och teflon. Den innehåller även ekologisk svamphämmare, vilket är idealiskt i fuktiga miljöer. Av samma anledning bör du ALDRIG använda den i akvarier.

Plus

 • Limmar under vatten
 • Livsmedelssäker
 • Elastisk efter härdning
 • Kan målas
 • Hög brottstyrka *

Minus

 • Bryts ned av sol
 • Ska ej användas i akvarier
 • Fäster inte på vissa sorters plast

LÄS OCKSÅ: Så använder du silikon

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Fogmassa