Du kan tryggt måla ditt golv med epoxi

Om du bara tänker dig för har du ingen anledning till oro när du målar ditt golv med epoxifärg. Med rätt säkerhetsåtgärder får du ett riktigt snyggt och starkt golv, utan några hälsorisker.

Epoxi är inte skadligt så länge du tänker på säkerheten.

Målar du ditt golv med epoxifärg får du inte bara ett snyggt, blankt golv – du får dessutom ett slitstarkt golv som är lätt att rengöra och hålla snyggt.

Men du undrar kanske om det inte finns några risker i samband med att använda epoxi? Svaret är:

Nej, epoxi är inte farligt om du tänker dig för

Personer som arbetar professionellt med epoxifärg måste följa ett antal regler enligt arbetsmiljöverket. Men om du bara ska måla ditt golv kommer du långt med ett rejält mått eftertanke och relativt enkel skyddsklädsel. Som privatperson behöver du inte investera i en massa dyr utrustning. Men du bör självfallet följa färgtillverkarens rekommendationer.

STEG FÖR STEG: Så här målar du med världens starkaste golvfärg

Det här ska du ta på dig när du målar med epoxi

Epoxifärg innehåller inga giftiga lösningsmedel, så du behöver inte ha på dig något andningsskydd. Däremot är det farligt att få det på huden, så du bör vara noga med att undvika hudkontakt med epoxi.

Epoxifärg säkerhet utrustning

Så här undviker du hudkontakt med epoxi:

  • Kemikalieresistenta handskar
  • Skyddsdräkt med huva
  • Gummistövlar
  • Ansiktsskärm

Det handlar alltså om att säkerställa att du inte får hudkontakt med epoxifärgen, som kan ge allergi och utslag. Undviker du hudkontakt finns det ingen anledning att välja bort den snygga, blanka och slitstarka färgen till ditt golv.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Färg