Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
LADDA NED HELA ARTIKELN

LADDA NED HELA ARTIKELN

u arbetar med epoxifärg. Använd därför skyddshandskar, ansiktsskärm och skyddskläder.

Om du har ett hobbyrum, garage, grovkök, källarrum, en verkstad eller ett annat rum med betonggolv kan du själv måla det med epoxibaserad golvfärg efter våra anvisningar. Du får ett slitstarkt, tätt och jämnt golv som är lättstädat. Och målar du en liten bit upp på väggen, kan du faktiskt spola golvet.

Epoxi håller för i stort sett allt! Det blir hårt och slitstarkt och tål de flesta kemikalier, olja, syror och baser. Om det till exempel droppar olja från bilen eller om du spiller färg så kan du lätt torka bort fläckarna utan att det blir spår efter dem. Ytan blir så hård och tålig att du knappast kan slita hål på den, för under ytan finns ett 2 mm tjockt färgskikt.

Så här målar du med epoxi Själva målningen är lätt, som du kan se i vår steg-för-steg-beskrivning, och om du funderar på hur du kan vara säker på att färgskiktet blir 2 mm överallt, så är svaret enkelt:

Du drar bara ut färgen med 6 mm tandspackel, som vinklas lätt. När strängarna efter tandspacklen rinner ihop så blir färgen 2 mm tjock. Efter ett dygn kan du gå på golvet och efter en vecka tål det full belastning, som till exempel en bil.

LADDA NED HELA ARTIKELN och se hur du gör._**