Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Många av oss nickar igenkännande till ett rörigt och något opraktiskt grovkök, där inredningen inte är optimal. Om du har ett sådant grovkök eller tvättstuga, så kan du lätt göra något åt det. Se här hur vi på en helg har byggt upp ett smart och praktiskt hyllsystem av multiplattor.

Du kan använda vår lösning som inspiration när du planerar hur det ska se ut hos dig. Multiplattor är relativt billiga och det går snabbt att bygga med dem.

Använd trä på vågräta ytor

Multiplattor är starka när de staplas, men när de ligger vågrätt kan de brytas eller spricka. Därför använder vi här bänkskivor av stavlimmat trä, som är både starka och dekorativa och som finns i en mängd träslag. Multiplattor brukar fästas i väggen med specialbeslag, men här använder vi betongskruvar eftersom det går mycket snabbare. De kan användas i alla möjliga material och sitter inte i vägen när nästa platta monteras.

Det går snabbare att montera multiplattorna om du först fäster lodräta styrlister på väggen där du vill att de nya väggarna ska stå. På så sätt får du skarvar som är så täta att arbetet med spackling och slipning minimeras. Metoden gör också att även ovana multiplattbyggare lyckas.

Med den gröna knappen till höger kan du ladda ner guiden till hur du får ordning i grovköket på en helg.