Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slut på sladdhärvor - på det enkla sättet!

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Sladdhärvor är ingen vacker syn. Som tur är går det lätt att reda ut och få koll på sladdarna. Det kan göras på flera olika sätt. Här får du 4 snabba (och billiga!) lösningar, som hjälper dig få koll på sladdarna på nolltid.

Ibland kan man nöja sig med att göra det enkelt. Med buntband, kabelklamrar och kabelspiraler kan du faktiskt göra en hel del för att få ordning på röran.

4 snabba (och billiga!) lösningar

Ibland kan man nöja sig med att göra det enkelt. Med buntband, kabelklamrar och kabelspiraler kan du faktiskt göra en hel del för att få ordning på röran.

Få ordning på sladdarna med buntband

1. Buntband

Röran försvinner inte om du samlar sladdarna med buntband, men det hjälper mycket om sladdarna inte ligger som en stor hög med spagetti. Elkabeln till TV:n och HDMI-kablarna till barnens spelkonsoler kan absolut synas lite mindre om de sätts ihop med ett par buntband.

Buntband i plast finns i mängder av färger, former och längder och kan köpas i alla byggvaruhus och större köpcentrum. Buntbanden finns även i velcro form – du kan alltså öppna och stänga dem hur många gånger du vill.

Få ordning på sladdarna med kabelklamrar

2. Kabelklamrar

Detta är ännu en riktigt enkel lösning som ger ett pålitligt resultat. Har du en golvlampa som har sin fasta plats vid sidan av soffan, kan du lika gärna fästa lampans sladd på golvsockeln. Det döljer naturligtvis inte sladden, men gör att den syns mindre. Kabelklammer kan användas i en lång rad olika situationer där du kan fästa sladden på en golvsockel eller ett dörrfoder.

Få ordning på sladdarna med kabelspiraler

3. Kabelspiraler

Ett bra och enkelt sätt att samla ihop kablarna på är att stoppa dem i kabelspiraler, även kallade kabelsamlare. 2 m kabelspiral kostar cirka 150 kr och är en smart lösning för kabelröran vid TV:n om du inte är nöjd med buntband.
En fördel med kabelspiralen är att du kan dra ut en sladd mitt på spiralen om apparater som inte befinner sig precis bredvid varandra ska anslutas.

Få ordning på sladdarna med kabelstrumpor

4. Kabelstrumpor

Ett alternativ till kabelspiraler och buntband är kabelstrumporna. En kabelstrumpa består av ett fodral i nylon i vilken 4–5 sladdar läggs så att de är samlade. Den är smart och diskret. En kabelstrumpa på 50 cm kostar 70 kr, vilket gör det till en billig lösning.

Vill du läsa mer om hur man döljer sina sladdhärvor?

Så rekommenderar vi:

Våra bästa tips för att gömma sladdar och kablar i hemmet

Så här fräser du spår i väggen för dina sladdar

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka