Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Stoppa tjuven - sätt lås på terrassdörren

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Många äldre terass- och balkongdörrar kan inte låsas med nyckel. Om du ersätter handtaget med ett nytt, som har inbyggt lås, förbättrar du inbrottsskyddet och gör det mycket svårare för tjuven.

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
1 timme
Pris
1.300 kronor
Om du ersätter handtaget med ett nytt, som har inbyggt lås, förbättrar du inbrottsskyddet och gör det mycket svårare för tjuven.

Intro

Det vållar inte inbrottstjuven några problem att bryta upp en terrassdörr som saknar lås. Och har han tagit sig in i bostaden på annat sätt, så blir terrassdörren hans flyktväg. Du ska göra det så besvärligt som möjligt för tjuven, t.ex. genom att montera lås på din terrass-eller altandörr, för då går han säkert förbi ditt hus. Det är ett relativt enkelt jobb, som du klarar snabbt och lätt. Vi visar här hur du monterar ett låsbart handtag. Monteringen kan variera en smula mellan olika fabrikat, men utförs i stort sett på samma sätt. Vi fäster handtaget med envägsskruvar, för då kan tjuven inte skruva loss det.

Instruktion

Gör så här

Låst innehåll

logga in eller köp åtkomst för att läsa detta avsnitt

1

Skruva loss det gamla handtaget. Vår terrassdörr har handtag endast på insidan, och det sitter fast med två skruvar. När skruvarna har lossats tas handtaget lätt bort från dörren.

2

Sätt fast låscylindern i det nya handtaget, om den inte redan sitter på plats. Se till att stiftet på baksidan av cylindern kommer in i urtaget i handtaget.

3

Låscylindern skruvas fast från baksidan av handtaget med de två medföljande skruvarna.

4

Markera för skruvarna på dörren. Kolla noga att stången i handtaget kommer in i hålet i dörren och att handtaget sitter vågrätt.

5

Förborra i dörren med en 2-3 mm borr och fäst sedan handtaget tillfälligt med vanliga skruvar. Kolla att det fungerar som det ska innan du ersätter skruvarna med envägsskruvar. Lägg märke till att de inte kan skruvas ut igen.

Material

Tidsförbrukning

Cirka 1 timme.

Pris

Dörrhandtag med lås kostar mellan 750 och 1300 kr.

Svårighetsgrad

Mycket enkelt.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka