Ett imponerande urval
Arlo-systemet har en massa smarta kameror med tillhörande utrustning som gör det enkelt att lösa de flesta övervakningsutrustning i och omkring bostaden. Vi har valt ut en handfull av de som vi tycker är smartast. Priserna kan variera mellan olika återförsäljare.
Hitta rätt placering
När du ska hitta rätt placering för dina kameror ska du tänka på två saker: att kamerorna kan se det område som de ska täcka, och att uppkopplingen till det trådlösa nätverket är tillräckligt bra. Båda delarna kollas via appen på din mobil, och det är därför en fördel att installera kamerorna i appen innan du börjar skruva upp dem.
Tag din mobil i handen och följ med på skärmen medan du hittar rätt vinkel och den slutliga placeringen. På skärmen kan du både läsa av signalstyrkan och kolla om du kan se de dörrar, fönster eller passager som du vill övervaka. Kamerorna har vidvinkel, så sätt dem över huvudhöjd och ungefär mitt för det som du ska övervaka.
Med eller utan bas
Medan vissa Arlo-kameror kan kommunicera direkt via wi-fi, behöver andra en så kallad basenhet som med en kabel kopplas till din router och ger en bättre trådlös uppkoppling till dina kameror. Till de kameror där detta är ett måste följer basenheten med. Basenheten kan också vara lösningen om ditt hus är välisolerat och du därför dras med en dåligt wi-fi-signal.
3 exempel på effektiv övervakning
Det finns en massa kameror att välja mellan, allt efter behov och budget. Här har vi ställt samman några olika lösningar som passar olika boendeformer. Det är enkelt att utvidga sin övervakning löpande med extra kameror, solcellsladdning eller annat, om behovet uppstår eller man helt enkelt vill sprida ut investeringen lite.
Radhuset
Med grannar på båda sidor behöver vi bara övervaka framsidan och baksidan. Där framme väljer vi en dörrklocka med kamera för att spara utrymme och få två funktioner i en - placeringen av dörrklockan gör också att hela framsidan övervakas. Baksidan klarar vi med en Pro 3 Floodlight som både fungerar som kamera och praktisk belysning, om vi ska hämta något på kvällen.
1 x Essential Video Doorbell vid ytterdörr
1 x Pro 3 Floodlight på baksidan
Säljs för 4.380 kronor
Den mindre villan
Till en liten enplansvilla har vi valt en paketlösning med de tre billigaste kamerorna i serien. De ger oss bara HD-video och har inte inbyggd belysning, men de kan ändå se på natten och täcker vårt behov. Du kan alltid komplettera senare med bättre kameror, inbyggd belysning eller en videodörrklocka för en lite bättre täckning på husets framsida.
3 x Essential HD
Säljs för 2.990 kronor
Lyxvillan
Til den stora villan har vi valt att inte spara på krutet. Vi har en Arlo Go med mobilanslutning vid vår port, eftersom det trådlösa nätverket inte når så långt och vi inte vill hålla på med sladdar och kablar. Till den kopplar vi en solpanel, så att batteribyte inte heller blir ett problem. Arlo Ultra ger 4K-video, nattsyn och belysning hela vägen runt om huset.
1 x Go med solpanel (till infarten)
5 x Ultra 4K (till resten)
Säljs för 17.389 kronor
Börja i appen
Eftersom Arlo kommunicerar via ditt trådlösa nätverk, är det viktigt att wi-fi-signalen är bra där kameran ska placeras. Därför kan du med fördel installera kameran i appen och kolla signalstyrkan på den platsen innan du sätter i gång att borra och skruva. Moderna välisolerade hus skärmar tyvärr också av wi-fi-signaler ganska bra.
Arlo-appen är väldigt pedagogisk och innehåller en manual till varje enhet - komplett med ritningar och översikt över de verktyg som du behöver. Så det är lätt att lägga till ny utrustning.
Klicka på den enhet som du vill installera i appen. Därefter ska du bara följa instruktionen, som är väldigt pedagogisk och lätt att förstå.
Skruva upp kameran
Arlo Pro 3 Floodlight, som vi sätter upp tillsammans med en solcellsladdare, skruvas fast på en platta, medan de mer kompakta kamerorna kommer med en enkel magnetisk hållare som kan monteras med en enda skruv.
Sätt upp plattan med de medföljande skruvarna. Vi sätter vår under förrådets takfot och behöver inte använda de medföljande pluggen. En pil nederst på plattan visar åt vilket håll plattan ska vara vänd.
Kameran placeras i rätt vinkel och skruvas fast genom att vrida på sockeln. Öppna appen och följ med på skärmen medan du hittar rätt filmvinkel för din kamera. Om du inte, som vi gör, också ska installera en solscellsladdare kan du stanna här.