Enkel övervakning som alla kan installera

Skydda ditt hem med trådlösa övervakningskameror som ger knivskarpa bilder av oönskade besökare. Kamerorna från Arlo är verkligen lätta att montera, installera och kontrollera i den medföljande appen.

Glöm allt om sladdar och korniga bilder på band eller minneskort. Moderna övervakningskameror går på samma batterier i månader, är lätta att installera och kan lagra filmer via ditt trådlösa internet i det så kallade molnet, där du enkelt kan komma åt dem.

Så om du gärna vill använda videoövervakning som en del av ditt inbrottsskydd har det aldrig varit lättare att komma i gång.

Håll dig till ett system

Det finns många system som liknar varandra. Har du redan ett larmsystem bör du undersöka om det finns kameror som passar till det. Är så fallet, rekommenderar vi att du håller dig till en tillverkare, så att alla kameror finns i samma app så att du bara behöver lära dig den.

Lätt och avancerat

Vi har valt att fokusera på systemet från Arlo, eftersom de har ett bra utbud av utrustning som vi tidigare har testat med höga betyg. Den smarta mjukvaran, som du har tillgång till via en mobilapp eller internetsida, kan t ex upprätta zoner i bilden där kameran ska vara särskilt uppmärksam. Den skiljer själv mellan husdjur, människor och paketleveranser, och så lagrar den filmerna i exakt 30 dagar och raderar själv löpande.

Vill du ha fullt utbyte av Arlo-systemets många funktioner måste du dock köpa till ett abonnemang som kostar från några tior i månaden, beroende på hur många kameror du har anslutit.

Ett imponerande urval

Arlo-systemet har en massa smarta kameror med tillhörande utrustning som gör det enkelt att lösa de flesta övervakningsutrustning i och omkring bostaden. Vi har valt ut en handfull av de som vi tycker är smartast. Priserna kan variera mellan olika återförsäljare.

Arlo Essential Video Doorbell

En dörrklocka En dörrklocka med inbyggd kamera, mik -rofon och signal, så att du kan prata med besökare via din mobil när du inte är hemma.

Säljs för 1.790 kronor

Arlo Ultra 4K

Har kraftfull LED-belysning och infraröd nattlampa. Kan ställas in för att ignorera vissa områden och zoomar själv in på ansikten och rörelser.

Säljs för 2.690 kronor

Arlo Pro 3 Floodlight

Med sina 2-3.000 lumen gör de stora LED-Med natt till dag. För maximal ljusstyrka krävs dock att Floodlight är el-ansluten.

Säljs för 2.590 kronor

Outdoor Security Mount

Med de mindre kamerorna följer en magnethållare som fungerar utmärkt. Men du kan också köpa till en mer rejäl lösning.

Säljs för 110 kronor

Solcell

Om du vill slippa behöva ladda din kamera, kan du sätta upp en solcellspanel som gör jobbet åt dig.

Säljs för 749 kronor

Arlo Essential

Den lilla robusta och vädertåliga enheten filmar uteslutande i HD och har inbyggd nattsyn och rörelsesensor.

Säljs för 1.290 kronor

Arlo Go 4G

Har inbyggt simkort, så att den kan anslutas till och sända via 4G-mobilnätet. Det är smart om det trådlösa nätet inte når ut.

Säljs för 3.190 kronor

Hitta rätt placering

När du ska hitta rätt placering för dina kameror ska du tänka på två saker: att kamerorna kan se det område som de ska täcka, och att uppkopplingen till det trådlösa nätverket är tillräckligt bra. Båda delarna kollas via appen på din mobil, och det är därför en fördel att installera kamerorna i appen innan du börjar skruva upp dem.

Tag din mobil i handen och följ med på skärmen medan du hittar rätt vinkel och den slutliga placeringen. På skärmen kan du både läsa av signalstyrkan och kolla om du kan se de dörrar, fönster eller passager som du vill övervaka. Kamerorna har vidvinkel, så sätt dem över huvudhöjd och ungefär mitt för det som du ska övervaka.

Med eller utan bas
Medan vissa Arlo-kameror kan kommunicera direkt via wi-fi, behöver andra en så kallad basenhet som med en kabel kopplas till din router och ger en bättre trådlös uppkoppling till dina kameror. Till de kameror där detta är ett måste följer basenheten med. Basenheten kan också vara lösningen om ditt hus är välisolerat och du därför dras med en dåligt wi-fi-signal.

3 exempel på effektiv övervakning

Det finns en massa kameror att välja mellan, allt efter behov och budget. Här har vi ställt samman några olika lösningar som passar olika boendeformer. Det är enkelt att utvidga sin övervakning löpande med extra kameror, solcellsladdning eller annat, om behovet uppstår eller man helt enkelt vill sprida ut investeringen lite.

Radhuset

Med grannar på båda sidor behöver vi bara övervaka framsidan och baksidan. Där framme väljer vi en dörrklocka med kamera för att spara utrymme och få två funktioner i en - placeringen av dörrklockan gör också att hela framsidan övervakas. Baksidan klarar vi med en Pro 3 Floodlight som både fungerar som kamera och praktisk belysning, om vi ska hämta något på kvällen.

1 x Essential Video Doorbell vid ytterdörr
1 x Pro 3 Floodlight på baksidan

Säljs för 4.380 kronor

Den mindre villan

Till en liten enplansvilla har vi valt en paketlösning med de tre billigaste kamerorna i serien. De ger oss bara HD-video och har inte inbyggd belysning, men de kan ändå se på natten och täcker vårt behov. Du kan alltid komplettera senare med bättre kameror, inbyggd belysning eller en videodörrklocka för en lite bättre täckning på husets framsida.

3 x Essential HD

Säljs för 2.990 kronor

Lyxvillan

Til den stora villan har vi valt att inte spara på krutet. Vi har en Arlo Go med mobilanslutning vid vår port, eftersom det trådlösa nätverket inte når så långt och vi inte vill hålla på med sladdar och kablar. Till den kopplar vi en solpanel, så att batteribyte inte heller blir ett problem. Arlo Ultra ger 4K-video, nattsyn och belysning hela vägen runt om huset.

1 x Go med solpanel (till infarten)
5 x Ultra 4K (till resten)

Säljs för 17.389 kronor

Börja i appen

Eftersom Arlo kommunicerar via ditt trådlösa nätverk, är det viktigt att wi-fi-signalen är bra där kameran ska placeras. Därför kan du med fördel installera kameran i appen och kolla signalstyrkan på den platsen innan du sätter i gång att borra och skruva. Moderna välisolerade hus skärmar tyvärr också av wi-fi-signaler ganska bra.

Arlo-appen är väldigt pedagogisk och innehåller en manual till varje enhet - komplett med ritningar och översikt över de verktyg som du behöver. Så det är lätt att lägga till ny utrustning.

1

Klicka på den enhet som du vill installera i appen. Därefter ska du bara följa instruktionen, som är väldigt pedagogisk och lätt att förstå.

2

Kolla signalstyrkan och kamerans synfält i appen. Det kan vara en bra idé att testa flera olika placeringar och välja den där mottagningen är bäst. Kan du inte få tillräckligt stark signal kan en möjlig lösning vara att installera en basenhet, som kan köpas separat eller som en del av ett paket.

Skruva upp kameran

Arlo Pro 3 Floodlight, som vi sätter upp tillsammans med en solcellsladdare, skruvas fast på en platta, medan de mer kompakta kamerorna kommer med en enkel magnetisk hållare som kan monteras med en enda skruv.

1

Sätt upp plattan med de medföljande skruvarna. Vi sätter vår under förrådets takfot och behöver inte använda de medföljande pluggen. En pil nederst på plattan visar åt vilket håll plattan ska vara vänd.

2

Sockeln klickas fast på plattan och fästs med skruven där nere.

3

Kameran placeras i rätt vinkel och skruvas fast genom att vrida på sockeln. Öppna appen och följ med på skärmen medan du hittar rätt filmvinkel för din kamera. Om du inte, som vi gör, också ska installera en solscellsladdare kan du stanna här.

4

Solcellsladdaren skruvas upp där den bäst kan fånga solens strålar. Bäst resultat uppnås om solpanelen vänds söderut. Laddsladden från solcellspanalen klickas på kameran. Det är en magnetisk kontakt som bara kan sitta på ett sätt.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Inbrottssäkerhet