Renovera smart - de bästa tipsen för en lyckad renovering!

Ska du renovera hemma? Här får du en checklista på de viktigaste punkterna du inte får missa för bästa resultat!

© Unsplash
 1. Sätt upp en budget och håll dig till den - Det kan vara frestande att köpa lyxiga material, men du bör alltid tänka på din budget. Detta är såklart en avvägningsfråga, för i många fall kan det vara värt att investera lite extra i bra material som sedan kan få dig att spara pengar i längden. I synnerhet när det kommer till isolering och elförbrukning.
  Se till att räkna in eventuella extrakostnader som kan dyka upp under projektets gång också. Har du några lån och krediter sedan tidigare? Ett bra tips är då att samla alla dina lån hos Advisa. På så sätt får du en lägre räntekostnad och det blir även lättare att hålla koll på utgifterna då de kommer i en och samma månadsavgift.

 2. Gör en plan - Skissa upp varje steg i renoveringsprocessen i förväg så att ingenting glöms bort. Detta kommer att bidra till att allt går smidigt och att inga dolda överraskningar dyker upp i efterhand! Detta är en konst, då det finns många detaljer som man kanske inte tänker på om man inte har personlig erfarenhet av vad som behövs göras. Kolla gärna med en fackman så att dina beräkningar säkert stämmer.

 3. Anlita proffs - Även om det kan verka som att det är en extra kostnad att anlita ett proffs är det oftast värt pengarna i det långa loppet. Proffs vet exakt hur de ska få jobbet gjort snabbt och effektivt med minsta möjliga störning eller krångel för dig. Allt beror naturligtvis på hur händig du är själv, men även hur mycket tid du har till ditt förfogande. Ingen blir lycklig av att ha en renovering som aldrig blir klar.

 4. Tänk på säkerheten - Säkerheten bör alltid vara högsta prioritet när du renoverar. Se till att använda skyddsutrustning och vidta försiktighetsåtgärder för att undvika skador eller olyckor. Om du eller någon annan skadar sig kan din renovering blir väldigt kostsam.

 5. Förbered dig på följderna av en renovering - Renoveringar kan vara stökiga, så se till att du är förberedd med rengöringsmaterial i förväg! Detta kommer att göra ditt liv mycket enklare när projektet är avslutat. Var beredd på att hitta damm på ställen du inte ens visste fanns, och sätt undan gott om tid för att kunna rengöra och plocka undan utan stress.

Om du följer dessa tips kan du se till att din renovering blir lyckad! Med rätt planering och förberedelser har du inget att oroa dig för och kan njuta av ditt nya utrymme i lugn och ro. Lycka till med din renovering!

  Andra läser just nu ....

  Mer i samma kategori Tillbyggnad