Överbyggnad förvandlas till extra rum

Fundera på om du får mer ut av ett isolerat utrymme än vad du får av en öppen överbyggnad. Det är nämligen en bra idé om du behöver ett extra rum.

Överbyggnad

Har du en överbyggd terrass, kan du relativt enkelt göra om en del av den till ett extra rum. Det krävs fundament, väggar och tak med isolering.

Du kan ganska enkelt och billigt få det extra rum som du saknar om du sätter väggar på din överbyggnad. Långt ifrån alla utnyttjar en överbyggnad optimalt, så det kan vara värt att fundera på hur du får ut mesta möjliga av utrymmet. När du bygger väggar, får du ett extra rum som med isolering i golv, väggar och tak kan användas till t ex övernattande gäster.

Om du helt vill integrera tillbyggnaden med resten av bostaden ska den helst vara lika välisolerad och uppvärmd, ha likadana fönster och så vidare. Ett alternativ kan vara att sätta in en isolerad dörr och inreda tillbyggnaden mer som ett uterum, där kravet på isolering och uppvärmning inte är lika stort.

Du kan ändå använda tillbyggnaden under den största tiden av året, t ex som extra sovrum åt sommargäster, men inte som ett nytt, permanent sovrum åt dig själv eller något av barnen.

Problem

Det saknas ett extra sovrum i huset till övernattande gäster. Eftersom den överbyggda terrassen ändå inte används så mycket, så offras den.

Lösning

Väggar byggs på överbyggnaden, så att det blir ett extra rum här, där det redan finns en dörr in till huset. Ett fönster till ett angränsande rum ska sättas för. En mindre del av överbyggnaden bevaras.

Multimedia

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Tillbyggnad