Få plats med en tonårslya i garaget

Finns det tonåringar i familjen, kan ett garage med egen ingång ge extra plats och frihet för ungdomarna. Garaget kan så klart även användas till annat, t ex gym eller ateljé.

Få plats med en tonårslya i garaget

Garageporten byts ut mot en ny front med dörr och fönster.

Klarar du dig utan garaget så är det en billig lösning för att ordna extra kvadratmeter, eftersom det redan står där med betongplatta, väggar och tak. Det ”enda” som återstår är det invändiga, där du behöver lägga golv, bygga väggar och isolera.

Isoleringen håller inte bara kvar värmen utan hjälper också till med att dämpa ljudet. Det är värt att ta med i beräkningen, om garaget ska användas som tonårsgömma. Då kan man t ex spela hög musik utan att det stör resten av familjen eller grannarna.

Om du vill skärma av mot ljud kan du fundera på att bygga de invändiga väggarna av fibergips, som är tyngre och tätare än vanliga gipsskivor och därför dämpar ljud bättre. Bygger du de invändiga väggarna med lite avstånd till ytterväggarna får du också bättre ljud-
isolering tack vare hålrummet mellan väggarna.

Tänk på flexibla lösningar

Ska garaget vara en tonårsgömma är det läge att byta ut porten mot en ny vägg, som enklast byggs som en träkonstruktion, med fönster och en dörr, som blir en egen ingång. En trästomme är smart även eftersom det är lätt att ta bort den om du vill använda garaget som garage igen.

Tonåringar flyttar ju förr eller senare hemifrån, så det är en bra idé att tänka i flexibla lösningar om rummet senare ska användas till något annat.

Problem

När barnen blir stora ökar behovet för mer plats att hänga med kompisar. Och plats för att det kanske kan låta lite utan att de andra som bor i huset blir störda.

Lösning

Garaget används som extrarum till tonåringen. Det blir en egen ingång till garaget och samtidigt enkelt att gå in i huset. Så när vännerna kommer på besök, eller tonåringen kommer hem sent, stör det inte de andra som bor i huset.

Multimedia

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Tillbyggnad