Lätt beklädnad med plåtskivor

Vad vill du klä ditt garage eller din redskapsbod med? Här är ett snyggt och underhållsfritt alternativ: profilerade plåtskivor.

Plåt garage

Träläkterna ska sitta med högst 110 cm avstånd från centrum till centrum, om skivorna är 0,5 mm tjocka.

Du har garanterat sett dem på industribyggnader men har du funderat på hur den korrugerade plåten skulle se ut på din redskapsbod eller ditt garage? Plåtarna är både snygga, hållbara och underhållsfria.
De kan måttbeställas och de är överraskande enkla att montera: Bygg en trästomme, och fäst skivorna mot stommen med självborrande skruvar.

I överlappningen mellan två plattor kan du välja att sätta en täckbräda. Det är en lodrät profil, som döljer övergången. På samma sätt finns det hörnprofiler och sidoprofiler.

Mått, priser och färger

Det finns flera tillverkare av plåtskivor med sinus 18-profil. Därför varierar även mått och färger. Skivorna på detta garage är 106 cm höga och finns i varierande längder.

De kostar lite över 150 kronor per meter. Plåtarna finns, beroende på tillverkare, i många färger. De vanligaste är svart, grå och rödbrun. Men vill du ha en grön beklädnad, går det också att ordna.

Väggplåt garage

Plåtarna kan användas på hela fasaden. Plåtarna skruvas fast med skruvar som du köper tillsammans med plåtarna.

Saknar du inspiration till ditt garage eller ditt förråd?
Här hittar du alla våra byggbeskrivningar till de olika byggnaderna.

Så lätt monterar du plåtarna

Precis som med vilken annan platta eller klädselbräda börjar du med en stomme, som plåtarna kan skruvas fast till. Läktavståndet beror på skivornas tjocklek (0,5 eller 0,6 mm) och är max 110 respektive 130 cm. Första plåten fästs noga. Börja i ett hörn. Därefter kan de andra plåtarna fästas, nerifrån och upp.

Klä vägg med plåt

Plåtarna kan sättas med överlapp, eller med en täckbräda som här.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Fasad