Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Åtgärda en droppande kran

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

En droppande vattenkran kan vanligtvis repareras antingen med hjälp av en ny packning eller ventil.

Innan reparationsarbetet börjar ska ballofixventilen under handfatet stängas. Sedan lossas ventilkranen med en polygriptång. Den gamla överdelen skruvas av med hjälp av en skiftnyckel.

Jämför man med en ny ventilpackning är det inte så konstigt att den gamla droppade. Packningen är ojämn och det sitter fast skräp i den. Samtidigt är det märken och grader i ventilhusets botten, där ventilen ska monteras.

Innan den nya ventilpackningen skruvas på plats använder rörmokaren en så kallad ventilfräs som jämnar av husets botten. Då sluter senare packningen helt tätt mot ytan. Den nya ventilpackningen monteras och dras åt med en skiftnyckel.

Eftersom det är mässingsgängor får man inte dra för hårt. Muttern och ratten skruvas på. Här använder man bara fingrarna, inte polygriptången, eftersom det kan bli märken i kromet. När ballofixventilen öppnats testas kranen. Nu kan den stängas helt och droppar inte längre.

LÄS OCKSÅ: Så här får du bort kalk

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka