Den otäta vattenkranen kostar dig en förmögenhet

Dropp, dropp….. DROPP! Det finns knappast något mer irriterande än ljudet av tunga vattendroppar som långsamt sipprar ut ur den gamla vattenkranen och träffar botten av vasken med ett rejält plask. Men det är inte bara ljudet som är plågsamt, för varje liten droppe ger hål i plånboken.

Det kan bli ett dyrt nöje om du INTE reparerar din droppande vattenkran. Hur mycket den kostar dig beror på hur mycket och snabbt den droppar.

En långsamt droppande vattenkran (1 droppe i sekunden) kostar cirka 240 kronor om året.

Så dyrt kan det bli

Med utgångspunkt i den kalkylen kan du räkna ut hur mycket DIN droppande vattenkran kostar om året. Kommer det till exempel två droppar i sekunden kostar den 480 kronor om året, tre droppar i sekunden 720 kronor och så vidare.

Är det riktigt illa och det konstant kommer en tunnstråle från vattenkranen kan det kosta dig upp till 4?000 kronor om året – en rejäl peng som skulle användas till en resa söderut i stället. Därför är det en riktigt bra idé att underhålla alla vattenkranar och se till att de håller helt tätt.

Har du droppande vattenkranar kan du antingen reparera dem eller byta ut dem.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: I den här artikeln visar vi dig hur du lagar en droppande vattenkran – Lagar den droppande vattenkranen

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori VVS