Såga underifrån

Om du behöver såga ur en bit mitt på plattan, till exempel för en stickkontakt, bör du såga ut den sista biten från baksidan.

Fördelen är att du slipper fula spår i hörnen på framsidan från klingan. Muraren markerar för hålet på både fram- och baksida. Han börjar såga till från plattans framsida och sågar igenom godset.

Muraren ser till att inte såga för djupt, eftersom klingan då skulle fortsätta i spåret utanför markeringen och synas även efter att kontakten monterats.

I stället vänder han på plattan och genom att såga bakifrån når muraren nästan helt in i hörnen och kan såga till hålet så snyggt som möjligt utan att ödelägga plattans framsida.

Muraren låter medvetet bli att såga hela vägen ut i hörnen, så att den nu sitter fast i vartdera hörnet i en liten bit gods. Det räcker med ett lätt slag så fall biten ur.

Slå från framsidan, så att ytbeläggningen inte trasas sönder i hörnen. Det är nu lätt att ta bort de sista bitarna med hjälp av kakeltången.Hålet är klart och plattan är nu anpassad för till exempel en stickkontakt.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Murare