Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Byta en golvklinker

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Här visar muraren hur lägg man kan byta en skadad platta.

Först måste den skadade plattan plockas bort. Muraren börjar med att hamra med en mejsel rakt ner i den. Slår man dessutom rakt på plattan med en handslägga går den snabbt sönder i mindre bitar.

När man väl fått hål på plattan är det något lättare att mejsla bort resten av den med en liten flatmejsel. Se upp när du hugger bort den gamla fogen, så att plattorna runtom inte skadas. För att den nya plattan verkligen ska hamna i nivå med resten av golvet måste också den gamla fixen huggas bort.

Här använder man lämpligen en bred flatmejsel. Plattan läggs som vilken annan platta som helst. Först för man på fix på golvet, som sedan kammas med en tandspackel och slutligen läggs plattan på plats.

När klinkerplattan är lagd justeras den i höjdled med hjälp av en gummihammare. Fogarna rensas från överskjutande fix innan plattan slutligt justeras in. Här använder vi snabbhärdande golvfix, så redan efter två timmar kan man foga lagningen.

Här gäller det att föra på fogbruket diagonalt över fogarna, så att de verkligen fylls. Plattorna tvättas med en fogsvamp. Återigen diagonalt över fogen.Nu är plattan utbytt och golvet är som nytt.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka