Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 geniala sätt att använda målartejp

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Målartejp är starkt, men lätt att ta bort igen. Den har en skrovlig yta och tål att bli våt. Det är egenskaper som gör målartejpen perfekt till mycket mer än bara maskering.

Målartejp Gör Det Själv

1. Håll ihop limmade delar med målartejp

Du kan med fördel använda målartejp när du limmar ihop skivor i 45 graders vinkel. När skivorna placerats i rätt vinkel fixerar du dem med tejp på båda sidor. Spänn fast dem med långa tejpremsor och kolla vinkeln under tiden. Remsorna skapar tillsammans med \"gångjärnet\" på yttersidan en så stor press att limmet håller.

LÄS OCKSÅ: Håll ihop limmade delar

2. Använd målartejp till markeringar

Målartejp Gör Det Själv

Ytan på målartejp är matt och därmed perfekt att göra markeringar på med en blyertspenna. Sätt en remsa ljus målartejp på en mörk trä- eller metallskiva, så syns blyertsstrecket tydligt.

LÄS OCKSÅ: Mät 100 procent rätt med en smart laser

3. Sätt målartejp över kanten på en färgburk

Målar du med pensel och tar färgen direkt från burken är det frestande att stryka av överflödig färg mot kanten av burken. Men dels riskerar du att locket klistrar fast. Dels finns det risk att det faller ned halvtorra färgflagor i färgen – som sedan hamnar på din nymålade vägg. Sätt i stället en remsa målartejp över färgburken, som du kan stryka av färg mot.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka