Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Tänk att det är möjligt att göra om sitt kök från ren standard till något som kunde vara hämtat ur ett inredningsreportage! Allt som behövs är att du lär dig två enkla arbetstekniker och att du låter fantasin flöda.

Den ena tekniken gör det möjligt att limma ihop två bänkskivor kant mot kant till en bredare (eller längre) bänkskiva. Den andra hjälper dig limma ihop två skivor i vinkel. Här förvandlar vi tre underskåp till en bred köksö där bänkskivan fortsätter ner över gaveln.

Läs mer om kök

Du har kanske sett en sådan lösning i ett reportage eller på en utställning. I bägge fallen har den kostat tusentals kronor. Här kostar det inte mer än ett par bänkskivor, en skvätt lim och en rulle maskeringstejp. Du behöver också en sänksåg med skena och ett par långa limknektar – och ett plant underlag. De två teknikerna kan användas även för att snickra många andra saker som t.ex. bord, bänkar, skåp eller vad du vill.

Se fler exempel på hur du med enkla medel kan förvandla ett befintligt kök till ett nytt och kanske mer hållbart eller välfungerande kök här.