Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så här lagar du ett hål i ett parkettgolv

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem:

När vi tog bort en gammal inbyggd garderob i ett av sovrummen upptäckte vi att det inte fanns någon parkett under garderoben. Det finns visserligen ett brädgolv under, men det ser inte snyggt ut. Har ni ett förslag?

Lösning:

Om det är en gammal parkett kan det bli mer än knepigt att hitta de stavar som har använts. Och det kan t.o.m. vara besvärligt att hitta stavar som passar i storlek och tjocklek. Välj de parkettstavar som ni tycker passar bäst i stil och såga till dem i längd och bredd, så att de påminner mest möjligt om de gamla.

Rensa sedan bort ojämnheter på brädgolvet och ta ev. bort sponten på de stavar som ligger på golvet om de inte passar till de nya. Om brädgolvet inte är plant måste ni spackla det plant och slipa det.

Gör sedan en provläggning och numrera parkettstavarna så att de hamnar rätt när du senare limmar fast dem. Fördela golvlimmet med tandspackel och lägg stavarna i limmet. Om de är något för höga slipar du ner dem när limmet har härdat.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka