Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bygg dina egna golvkilar

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

När man lägger trägolv stöter man lätt på plankor som slagit sig så mycket att det är svårt att få ihop fjäder och not. Problemet löser man med en uppsättning hemgjorda kilar.

Här kapar vi av fjädern på en 15 cm bit av en golvplanka. Sedan delas biten i tio graders vinkel. Kilarna görs lättast med hjälp av en kap- geringssåg, men det går också att använda en vanlig fogsvans.

Med ytterligare hjälp av en bit golvplanka med avsågad fjäder har vi nu en uppsättning perfekta golvkilar. Lägg kilen med not mot den golvplanka som ska tryckas på plats. Lägg dit den andra kilen så att den överlappar med 5 cm. Den extra plankbiten skruvas fast i regeln som mothåll till kilarna.

Genom att knacka in den ena kilen lägger du tryck på plankan, så att fogen blir helt tät.Mothållet och kilarna gör att plankan hålls i spänn så att den kan fästas med en skruv. Därefter är det bara att ta bort kilarna och mothållet. Är plankan mycket skev kan man behöva upprepa manövern på varje regel.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka