Vinylgolv

Det är extremt enkelt att lägga ett vinylkorkgolv. Vi visar hur du klarar de 4 svåraste utmaningarna.

I stället för små rum och mörka gångar väljer många gör det självare att riva en eller flera väggar. Det ger stora, ljusa och härliga rum utan alltför många mörka skrymslen. Men när väggarna rivs blir ofta ett kaosartat golv kvar, med brädor i olika riktningar, träslag, bredder och lagningar med helt nya golvbrädor. Även om du hyvlar golvet och ger det samma olje-, lack- eller såpabehandling, blir resultatet sällan helt optimalt. Vill du verkligen göra någonting åt ditt golvkaos får du lägga ett nytt golv.

Vinylgolv med träutseende

Här var utgångspunkten ett virrvarr av hela sju olika golv, som sammanfogats till ett enda golv. Vi har valt att lägga ett vinylgolv som liknar ett klassiskt trägolv. Det är extremt enkelt både att lägga och att underhålla. Dessutom fungerar korklagret på golvets undersida ljuddämpande. Mellan det nya golvet och underlaget lägger vi ett No Noise-underlag, som dämpar ljudet ytterligare och samtidigt absorberar små ojämnheter.

Klickgolvet är ett flytande golv som läggs med avstånd till alla väggar. Detsamma gäller vid köket. Om det placeras ovanpå golvet blir golvet låst, vilket bör undvikas.

Ladda ner byggbeskrivningen och se hur du lägger golvet

Om du är noggrann med mätningen, och underlaget är plant, är själva klickgolvet lätt att lägga. I byggbeskrivningen visar vi hur du:

  • ser till att underlaget blir jämnt
  • mäter upp den första brädan
  • lägger golvet i förband
  • lägger den sista brädan