SMART METOD RITA ETT STRECK

När du har rullat ut det stegljudsdämpande underlaget är det smart att dra streck på det så att du hela tiden kan kolla att du har lagt brädorna rätt.

Läs också: Klickgolv

Snörslå ger dig snabbt ett streck som du kan lägga brädorna längs.

Snörslå ger dig snabbt ett streck som du kan lägga brädorna längs.

Om du har en snörslå så är det enklast att använda den för att rita ett streck, men du kan också använda ett långt vattenpass eller en rätskiva. Du kan också ”rita” med en tejpremsa som syns tidligt under läggningen.

Strecken används också när du ska mäta.

Strecken används också när du ska mäta.

TIPS: SE UPP MED FUKT

Om du ska lägga det nya klickgolvet på ett gjutet underlag, till exempel i källaren, blir det ofta nödvändigt att först lägga en fuktspärr. Den ska täcka hela golvet och gå upp en bit längs väggarna.

På teckningen har fuktspärren lagts mellan två stegljudsdämpande underlag och sitter i spänn bakom en avståndskloss bakom sockeln.

Supersmart klicksystem

Med den senaste generationens klickgolv har det blivit ännu enklare att lägga golv. Klickfogen i plast är hemligheten bakom G5-klicksystemet. När de korta ändarna på brädorna pressas ihop glider den flexibla tappen i spåret. Det betyder att brädan kan klickas fast i raden framför och samtidigt i brädan vid sidan om.

Klickgolv