Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så spacklar du ett plant betonggolv

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Oavsett om du ska lägga klinker eller trägolv, eller montera ett nytt kök, så är ett helt plant golv den bästa utgångspunkten. Här visar vi hur du gör.

Så spacklar du ett plant betonggolv

Det är viktigt att alla ojämnheter fylls ända upp med golvspackelmassa. När golvet är helt rakt är det mycket enklare att arbeta vidare med det.

Upphöjningar ska slipas av, och ojämnheter (fördjupningar) ska jämnas ut med självutjämnande golvspackelmassa. Är golvet väldigt ojämnt ska hela ytan jämnas till med självutjämnande golvspackelmassa.

Alla kan jämna till ett golv. Det blir lite svårare när du ska överblicka ett stort område. När det bara handlar om ett par håligheter kan du räkna med att lägga en timme eller två på projektet.

Pris:

  • Ca 500 kronor

Material:

  • Självutjämnande golvspackelmassa
  • Primer

SÅ GÖR DU:

Sådan spartler du et plant betongulv : Brug et langt vaterpas til at tjekke, hvor plant betongulvet er.

1. Använd ett långt vattenpass till att kontrollera hur plant betonggolvet är. Det får inte vara mer än 3 mm mellan undersidan av vattenpasset och golvet. Markera fördjupningar och upphöjningar med en penna.

Sådan spartler du et plant betongulv: Slib toppene af med en vinkel- sliber med diamantslibekop.

2. Slipa bort upphöjningar med en vinkelslip med diamantslipkopp. Använd handskar, dammask och hörselkåpor.

Sådan spartler du et plant betongulv Støvsug betongulvet omhyggeligt med en arbejdsstøvsuger, inden du går videre.

3. Dammsug betonggolvet noga med en grovdammsugare innan du fortsätter. Använder du en vanlig dammsugare ska du byta påse ofta, och det fina dammet sliter dessutom hårt på den.

Sådan spartler du et plant betongulv Det er vigtigt at påføre primer på de områder, der skal spartles.

4. Det är viktigt att stryka primer på de områden som ska spacklas. Det binder dammet och ger en god fästförmåga för golvspackelmassan.

Sådan spartler du et plant betongulv .** Bland gulvspartelmasse med vand, og pisk massen sammen med en boremaskine med et påmonteret piskeris.

5. Blanda golvspackelmassan med vatten, och vispa samman med en borrmaskin med påmonterad visp/ omrörare. Vispa tills alla klumpar är borta, och massan fått en yoghurtliknande konsistens. Häll ut en passande mängd på golvet.

Sådan spartler du et plant betongulv : Fordel spartelmassen jævnt med en bred spartel.

6. Fördela spackelmassan jämnt med en bred spackel. Lägg gärna på lite för mycket spackelmassa, så att du har något att ”dra av” i efterhand.

Sådan spartler du et plant betongulv

7. Dra av spackelmassan med en helt rak bräda, som förs i zigzagrörelser. Släta sedan ut med en bred spackel, och vänta sedan tills spackelmassan är helt torr.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka