Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Jämna av betonggolvet

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Här har två järnbeslag suttit ingjutna i betonggolvet. De är bortplockade och nu ska hålen fyllas, så att golvet kan jämnas av.

En kant knackas ur runt hålet så att reparationsbruket fäster bättre. De två hålen förvattnas, innan reparationsbruk slungas ner i hålen. Med reparationssleven jämnar man till och de två lagningarna slätas av med en våt kvast.

Det här golvet är ganska ojämnt, och muraren visar här hur man kan räta upp det med en självnivellerande spackelmassa.

Men först ska golvet grundas med en primer, som får spackelmassan att fästa ordentligt. Blandningsförhållandena är olika beroende på vilken produkt man använder, så följ anvisningarna på förpackningen.

Till den här säcken behövs fem liter vatten. Vi blandar bara en halv säck med 2,5 liter vatten. Massan ska blandas väl. Det gör man enklast med hjälp av en särskild omrörare som monteras i borrmaskinen.

Ett bra tips är att ha en spann rent vatten intill, där omröraren kan tvättas ur när spackelmassan är färdigblandad. Så är man säker på att massan inte härdar på omröraren. En sträng spackelmassa hälls ut på golvet från hörnet. Med en slev fördelas massan ut i hörnet och omkring vattenröret.

På de större ytorna använder man en bred golvspackel, minst 60 centimeter bred, för att fördela massan. Spackelmassan har den egenskapen att den flyter ihop av sig själv och nivellerar golvet. När massan torkat kan man gnugga golvet med en tegelsten för att få bort eventuella ojämnheter.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka