Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så här monterar du självhäftande tätningslister

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Självhäftande tätningslister är vanligast. De är också lättast att arbeta med och kan sättas på både trä, metall och plast. Se här hur du ska göra.

Så här monterar du självhäftande tätningslister

SÅ HÄR BYTER DU LIST

1. De gamla listerna tas bort. Rensa bort alla rester, slipa ev. lätt och avfetta. Skrapa bort lös färg. Klipp sedan av en bit tätningslist så att den räcker från sida till sida och lite till. Se upp så att du inte sträcker listen när du kollar längden.

Pengarna forsar ut genom fönstret när dina tätningslister inte håller tätt. Se vår guide till hur du steg för steg får bukt med problemet.

2. På gångjärnssidan ska listen placeras så att den inte gnags av när du stänger fönstret. Det innebär att den ska sitta på själva karmen, inte på anslagslisten. Riv av skyddspapperet undan för undan medan den självhäftande listen trycks fast.

3. Fortsätt med de övriga sidorna i fönstret. Listen fästs nu på anslags- listerna, så att det blir fönsterbågens insida som pressar mot tätningslisten. Undvik skarvning av tätningslister.

4. Det är för det mesta bäst att vänta med de vågräta listerna. Det finns olika sätt och tekniker att skarva listerna på i hörnen. Se på förpackningen vilken metod som rekommenderas för din list. Det är viktigt att listerna sluter tätt mot varandra.

5. Justera haspen, om det är svårt att stänga fönstret. De nya listerna är säkert lite tjockare än de gamla och därför justerar du haspen en aning.

VIKTIGT! Om listerna är för tjocka finns risk att bågen pressas skev när fönstret stängs.

Video: Otät tätningslit

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka