Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jag skära till en glasruta själv?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Skära glas

Underlaget ska vara robust och helt plant när du skär i glas.

Problem

Jag vill skära till en bit glas så att det passar mitt nya växthus. Kan jag göra det själv så att det blir snyggt, eller är det ett jobb för glasmästaren?

Lösning

Det är faktiskt inte så svårt att skära glas som man skulle kunna tro, men det kräver att du är noggrann och har rätt verktyg. I det här fallet är rätt verktyg varken dyrt eller komplicerat att använda. Här är den gamla hederliga glasskäraren din vän, och det är enormt viktigt att den är ren och smord – och det blir den om du doppar den i fotogen innan du ska skära – doppa den varje gång du gör ett nytt snitt.

Det är viktigt att underlaget är helt plant så att glaset inte knäcks. Dra glasskäraren från ena sidan av glaset till den andra i en lång, glidande rörelse, och sedan kommer du att kunna knäcka av stycket – helt utan problem eller repor.

Redaktionen rekommenderar: Glasskäraren – genial och vass hjälpreda

Övning ger färdighet

Även om det inte är svårt att skära glas så krävs det, som med mycket annat, lite övning innan du är lika duktig som glasmästaren. Skaffa lite gammalt glas som du kan öva på, så att du inte förstör det nya du ska montera i växtuset. Det kan bli dyrt.

Öva dig på att göra ett långt snitt i glaset – så får du snyggast resultat.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka