Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Det är ett stort och tungt projekt att lägga sten på en stor uppfart, med flera fall som kan leda bort vattnet ordentligt. Men det är inte svårt.

Det är ett stort och tungt projekt att lägga sten på en stor uppfart, med flera fall som kan leda bort vattnet ordentligt. Men det är inte svårt.

Stora ytor med gråa betongplattor i ett enformigt mönster kan lätt bli lite tråkigt. Men om du bryter av med rader av gatsten, blir ytan mer spännande att titta på. Gatstenen har olika nyanser och storlek, som livar upp den gråa ytan.

Ännu snyggare blir det om beläggningar även har frodiga, gröna rabatter - gärna med stålkanter, som passar bra till både grå betong och gatstenens naturliga färger.

Det är ett omfattande arbete att lägga en stor yta som här, så det har varit nödvändigt att hyra maskiner för det tunga arbetet - både för att först avlägsna all den jord som krävs för att kunna bygga det nya underlaget, och för att fördela sättsanden och lägga de stora, tunga 50 x 50 cm-betongplattorna.

LÄS OCKSÅ: Här hittar du vägledning och inspiration till din uppfart.

Ladda ner gör-det-självbeskrivningen

I den här gör-det-självbeskrivningen kan du hitta mycket inspiration till din ny stenbeläggning. Det är ett stort och tungt projekt att lägga sten på en stor uppfart, med flera fall som kan leda bort vattnet ordentligt. Men det är inte svårt. Vi visar hur du:

  • bygger upp ett stabilt underlag till beläggningen
  • lägger de stora plattorna
  • lägger gatsten i mellanrummen
  • leder bort vattnet med markrännor
  • gör rabatter med stålkanter

Lycka till!