Lätt
Svår
Du kan testa att sätta lite torrt toalettpapper i skålen, en bit ovanför vattnet. Blir det vått så sipprar vattnet långsamt ut och du måste täta – förblir det torrt är allt i sin ordning.

Du kan testa att sätta lite torrt toalettpapper i skålen, en bit ovanför vattnet. Blir det vått så sipprar vattnet långsamt ut och du måste täta – förblir det torrt är allt i sin ordning.

Det kanske inte känns som ett jättestort problem om din toalett skulle rinna lite. Kanske rinner det så lite att du inte ens har lagt mäke till det och då kan det väl inte vara så illa?

Det beror lite på hur det skulle kännas att spola ner en hundrapp i toaletten en gång i veckan. För det är i grova drag resultatet – en extrakostnad på 5?000 kronor på ett år för en toalett som nästan inte rinner.

Är det tydliga krusningar på ytan i vattnet i skålen kan du förlora upp mot 20?000 kronor per år (eller runt en femtiolapp om dagen). Så börja med att se efter hur din toalett mår: Håll en bit torrt toalettpapper mot skålens bakkant. Blir det vått av rinnande vatten, så spendera en halvtimma på att fixa det.

Ladda ned hela artikeln och se hur du lagar toalettstolen. Det är inte särskilt svårt efter att du har läst den här artikeln – och med en timlön på mellan 10?000 och 40?000 kronor är det absolut värt det.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Se upp så att du inte förstör golvvärmen!

När du monterar en ny toalett kan du antingen limma eller skruva fast den. Om du väljer att skruva fast den, och ska borra i golvet, måste du veta exakt var golvvärmeslangarna sitter. Om du träffar en av slangarna kan du förstöra din golvvärme. Den elektriska golvvärmen kommer att kortsluta – den vattenburna kommer att gå sönder och du riskerar en vattenskada.

Den infraröda termometern hjälper dig!

När du ska ta reda på exakt var värmeslangarna till golvvärmen sitter kan du använda en infraröd termometer. Du pekar med laserpunkten, och där det är varmast sitter värmeslangarna.

Just nu får du en infraröd termometer tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 49,50 kronor + 39,50 kronor i porto och exp. avg. Du sparar 597 kronor.

Ja tack: Jag vill se erbjudandet och läsa mer om den infraröda termometern!

Här kan du se en video av hur den infraröda termometern fungerar: