Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Enkel duschvvägg

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Duschförhänget ska bytas ut mot en fast duschvägg. Man kan använda både glas och akrylplast, här ska vi använda 10 mm akryl. Det väger mindre än glas och är lättare att bearbeta.

Man kan till exempel använda en sticksåg. Men det går också bra med en fintandad fogsvans. När skivan är tillsågad ska kanten slipas till. Skivan levereras med hållare, skruvar och plugg. När man bestämt var skivan ska placeras borrar man ett 7 mm hål med en betongborr. Montera en plugg i hålet. Nu kan hållaren skruvas fast.

Använd 2 eller 3 hållare på väggen och 2 på golvet. Vill du inte borra kan man även fästa hållarna med akrylfogmassa eller montagelim. Då slipper man göra hål i det underliggande tätningsmembranet.

Nu ska skivan monteras. Hållarna ger ett avstånd på 1 cm från vägg och golv för skivan. Sätt ner skivan i hållarna på golvet och tryck den på plats i hållarna på väggen. Det finns kantlister av aluminium, men här har vi valt mahogny, så att den smälter in i den övriga interiören. Överst sitter en trälist med en not på 1,1 cm, som går ner över kanten på den 1 cm tjocka skivan.

Listen bestryks med en tunn stäng silikon.Och längs kanten fäster vi en U-list, även den med en not på 1,1 cm. Även här lägger vi på en tunn sträng silikon. Väggen monteras på mindre än en timme och nu slipper man slåss med ett duschförhänge, som för övrigt behöver tvättas titt som tätt.

LÄS OCKSÅ: Allt om duschkabiner

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka